Wednesday, February 1, 2012

poco-poco & dating dengan sahabat2 lama

Balik kampung tempohari berkesempatan bersenam di Taman Jubli Perak. Kami bawa 2 orang anak saudara sekali. Mula2 ingat nak bersenam & jogging  gitu2 aja bawa mereka main2 sini sekali tapi ramai la pulak pakat2 joint poco2 sini jadi kami berempat joint la sekali termasuk en suami. Aku pun first time joint acara poco2 begini. Kalau kat Shah Alam selalu bersenam di tasik aja la........ hhhmmmm setahun 2 & 3 kali adele.... selainnya bersenam dalam mimpi boleh la!!!! 



siap untuk mulakan acara poco2


ramai pulak adik2 kakak2 makcik2 yang joint


adeh!!! bertambah gemuk la diri ini


lelaki dewasa dan sorang budak lelaki 
tengah mengskodeng..... hhheee


Lepas acara poco2 meneman la pulak 2 orang anak buah
aku main permainan sini.


anak2 saudara aku mendapat kawan kembar baru..... comel!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kemudian




kiri Azean dan kanan Ita



Tengahari sahabat lamaku Azean datang rumah mertua. Cuti kali ini baru berkesempatan bertemu lepas raya puasa tahun lepas. Kami berkawan dari zaman sekolah rendah lagi..... Alhamdulillah.... walaupun pernah gaduh baik gaduh baik waktu zaman muda2 dulu  kami saling bertanya khabar berita sampai sekarang. Selalu dia yang akan call aku kalau lama menyepi.... hhheee baik kan sahabat aku ni...... banyak rahsia aku yang dia simpan. Banyak juga kenangan suka duka yang kami kongsi bersama.
Kalau Azean tahu aku balik kampung selalunya dia akan datang rumah mertua bawa aku keluar jalan2.... kawan2 lain.... selalunya kami berdua yang akan ke rumah mereka. Kadang2 terasa la jugak bila balik kampung asyik aku aja yang terjah ke rumah mereka......nak tunggu mereka balas kunjungan aku tak tahulah bila .... :(  ahhh.... lupakan!!! .
 Sepatutnya ada 2 orang lagi sahabat2 yang aku nak jejaki tapi mereka tiada di rumah jadi seterusnya  ke rumah Haida, juga kawan sekolah rendah & menengah di Taman Astana yang baru aja dapat baby baru tapi tak sempat la pulak nak bergambar dengannya. Haida pulak selalu sms aku tanya khabar bila aku diam menyepi...... baik sungguh mereka2 ini. 






Kemudian petang2 sikit lepas makan tengahari di restaurant nasi kandar kami ke rumah kawan kolej aku pulak, Ita. Lama betul tak jumpanya.... Ita pun dah berubah wajah.... ibu beranak 4 la katakan.... Anak2 pun dah besar. Dulu aku pun pernah rapat dengan Ita. Selalu jugak saling kunjung mengunjung ke rumah masing2 waktu aku belum berkahwin. Sekarang ni pun kalau Ita turun KL kalau berkesempatan dia akan singgah rumah. Bila jumpa kawan2 yang beranak ramai terasa cemburu pulak kerana aku belum punyai keluarga yang sempurna. InsyaAllah....  rezeki aku tahun ini pulak siapa tahu......... :)




Klik
SINI

TQ




26 comments:

Azian Elias said...

BFF lah ni ye Dela.. Best kannn..INSYALLAH sampai bila2..

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak berpoco poco

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

best nyer de xtvt gini ptg2..
dpt gak bakar lemak yg degil.. hehehe
kt tempat kite non- ado..
ptg2 asik ternak lemak aje.. ;-p

aReLaN said...

best dapat jumpa kawan2 kan.hmmm...lama dah tak menari poco2, joget,inang,zapin pe sume.kat dataran nilai,tiap2 malam ada poco2.ramai yang join tapi saya je yang segan.hahaha

CekbOlat-bOlat said...

poco - poco ! ekekeke.. wah jumpe ramai kwn2 eh blik kg.. ^^

Salina@IbuAqil said...

Amboi!!! Meriahnya!! ;)

Tihara said...

best nye bersenam dgn poco2 :)

fieda said...

poco2..best tu..

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. xtvt yg menyihatkan.. bagus tuh~

insyaAllah.. mungkin tahun nih giliran Awak plak..aminn~

IntaNBerliaN said...

bestnya dpt jumpa kwn2 ms zaman blajar..

..cik hana.. said...

best kan poco2...sejak bz dengan kerja dah tinggal terus poco2..hehehe

ieda said...

bestnyaa dah lama akak x berpoco2 nie .. hurmmm dah lupe step lahh ekekek
syok nyee lepas tuu leh jumpe kawan lak tuu ;)

Dinas Aldi said...

Akak suka poco2 :)

Seronok kan dapat jumpa kawan2 lama.

cik ayuni said...

yuni x pandai poco2..x reti..org kata senang

imie fatiema © said...

tak pernah ber poco2..teringin gak..cume pernah ber taichi tu pun kat taman ngan amoi2 tua tehehe

eB ezrin said...

musti comel u gelek2 :)

Mama Ema said...

rindu nak poco-poco

Rinna said...

Bestnya dpt jumpa kawan lama kaan..

Akak doakan moga dela akan mendapat rezeki seperti yang dihajatkan itu.. yg penting usaha..yer.. :)

sudipVSsenduk said...

Macam2 cerita yg keluar kalau jumpa member lama kan, mesti best..

kita merancang Allah tentukan, sabarlah.

Alin Marlini said...

rajin jugak dela bersenam..alin dah makan tahun nak senam..hehehehe..

klik2 tabung dela ye

MaYa MustWany said...

adess tiba2 rindu kat kawan2..dh lama xkluar sama2.msing2 bz.hihih

kalau kat tasik permaisuri,pagi minggu slalu ada senam erobik.hihih..layan n join skli.hihi

Mak Su said...

teringin nak lari2 merentas desa bila tgk orng bersenam

Chenta Eyfa Najibrz said...

wahhh syok nyew berpoco-pocoran..hehehe..dah lama x wat taw.

Puan Kutu said...

inilah taman burung yg aiman suka sgt tu..:)

Alhamdulillah rajin cari kawan2 bila balik kmpg..

Papa Mifz said...

Seronok kn dpt jumpo kwn2 lama ;-)

wan nurul hezrina said...

tarian poco2 mmglah nampak simple stepnya.tapi kalau lelama huh!banyak kuar peluh jugak!

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -