Friday, February 3, 2012

Jalan2 Bukit Bendera, PP

Ini kali ke 2 aku naik Bukit Bendera. Dulu pernah naik umur 19 tahun camtu la dengan arwah mama. Time tu dah ada lesen memandu terus bawa arwah dan adik2 naik Bukit Bendera sekali. Memang gila stering.... mana saja nak jalan2 hhee......  Kami naik Bukit Bendera hari Ahad sehari sebelum CNY. Orang ramai..... beratur naik dan turun pun boleh tahan panjang...... nak tercabut kaki2. Kalau dulu train slow sikit kini train pun dah berubah wajah lebih canggih dan laju.... sekejap ja sampai atas. Kami pergi dengan family adik ipar sekali. Lama rasanya tak jalan2 Penang. Saja la bawa anak2 saudara sekali jalan2. Mereka ni kalau aku balik tak bawa jalan2 asyik bising memanjang hari2 tanya bila nak bawa mereka jalan......... jadi bawa la mereka pusing2 Penang sekali. Lagipun meriah sikit kalau jalan ramai2.



naik feri


adik ipar beratur beli tiket

Waktu kami datang ni punya la ramai orang terpaksa la beratur panjang. Tapi dah plan nak naik Bukit Bendera aku paksa mereka tidak keluar baris....  rugi la datang jauh2 nak tukar plan lain pulak......hhheee


bergambar dengan family adik ipar... 
en suami jurukamera ajalah....


Medan makan pun sudah bertukar wajah. 
Lebih bersih dan menarik


posing dengan en suami pulak


permandangan jambatan PP


permandangan pusat bandar PP


Lepas turun Bukit Bendera kami tinggalkan family adik ipar di Queensbay dan kami berdua gerak ke rumah adik aku di Bayan Baru.... rindu nak jumpa anaknya Hazim yang sangat2 montel..... terlupa ambik gambar mereka pulak..... sembang tak hengat donia la katakan!!!


Jom
KLIK

TQ

33 comments:

Aine Ainun said...

Saya p 1 mei tahun lepas,
masa tu pakai train baru...
terlalu baru lagi..

hu, punya la ramai orang....
x terkata...

masa tu medan pun tgh renovate lagi...=)

macam serik nak p lagi...!hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun dah lama tak naik bukit bendera semenjak ada train baru ni. teringin gak nak bwk anak2 pegi

khairul said...

dh lama x p situ..last skali masa dating dulu hehe

Tihara said...

saya tk penah lg g pulau pinang..hehe :)

ayu said...

tak pernah pergi lagi..huhu

Spudin said...

wah ..beh nye g sane

aReLaN said...

bestnya jalan satu family.keluarga bahagia.hehehe..tak pernah sempat nak jalan penang.gi untuk interview atma dlu je skali.wuuuuu

KhaiRin - anies said...

arrghhh ni yg x sabaq nk p penang bln dpn ni arghhhh

|| NaFiRaa || said...

Subhanallah~ Canteknye permandangan dari puncak bukit..:)

fieda said...

olo..bestnyer dapat naik sini..bila la gamaknya nk sampai sini..

Puan Kutu said...

dh byk kali gak naik bukit bendera tp train baru ni tak berkesempatan lg.aiman sorg je pernah sbb pegi ngan wan n maktok dia..

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!!
Teringin nak naik Bkt Bendera lg..
Last g masa ina umo 9 thn x silap..
Hik3!!!
Take care yer & happy weekend.. ;)

sue zainun said...

seriau tak naik train tu..hihi tinggi jugak kan..

noornazuha said...

wahhh..jalan jalan ek...dah lama gak tak g sana..emmm...x tau bila nak g..ingat cuti 4 hari ni nak g Tioman kejap

IntaNBerliaN said...

mcm best je... x g lg bukit bendera ni..

ct rahani said...

cantiknya pemandangan dr atas bukit bendera..

Mama Ema said...

bau sekali terjah sana..dah lama sangat..hampir 5 tahun

ieedaz @ mama_isha said...

mama isha tak pernah smpi penang..teringin nak pergi la..cam best je nak lalu kat penang bridge tu! :p

Izan Ishak said...

izan pun naik bukit bendera masa zaman skolah ... tak ingat, rasanya form 2 kot...

bestnya skrg ni dah laju ye nak sampai atas!

zulhilmi tempoyak said...

ehemm... xp mn lg ka..hihi

mama aini said...

ehem dah lama tak naik bkt bendera ni..

Papa Mifz said...

wah bercuti ke Penang ke...
papa mifz tak pernah sampai Penang lagi...huhu

Mak Su said...

keretapi bukit tu dah beroperasilah?

Cik Nurul said...

seronoknye jalan2... wuwuwuu

~Salam Maulidur Rasul 1433 / 2012... ^^

Mr.She said...

untunglaa jenjalan.. :P

Queenie said...

tempat yg tak pernah jejak setiapkali ke Penang ialah Bukit Bendera...macam takder hati nak ke sana, taktau naper....

idasm said...

salam dela,
tak pernah lagi naik bukit bendera ni...
teringin jugak nak naik kalau ada rezeki...

Firdaus® said...

bestnya dapat p dgn keluarga tercinta..sy sekeluargat tak pernah sampai sini lagi.. =) suka tgok aktiviti2 bercuti yg dengan keluarga2 ni.. happy family..hope so amin..

btw blogwalking here,

do follow my blog ye =)

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH, sy0k ar dapat jenjalan..
dah la tak pernah sampai lg penang nie, teringin sangat nak pi..

MaYa MustWany said...

bestnya view.tak pernah lagi ke sana.

imie fatiema © said...

teringin nak gi memang tak penah sampai lagi..

wan nurul hezrina said...

chantik pandangan drp atas=)

steffany daph said...

pemandangan yang indah :D

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -