Saturday, June 15, 2013

Ameera dah boleh duduk dah boleh makan






Sekarang anak mama dah boleh duduk sendiri... tapi mama dengan abah nak kena tengokkan  jugak sebab tiba2 ja boleh terbalik ke kiri, kanan dan belakang..... selepas dah boleh merangkak sekarang dah boleh duduk pulak... tapi sekarang ni mama dan abah kena lebih alert... semua benda Aneera nak masukkan dalam mulut... risau lak terambil benda yang bukan2... di rumah ni kalau dah ada anak kecik mainan sana-sini... jalan ke mana2 jumpa mainan yang berkenan mama akan beli... tapi mama yang selalu beli... abah kurang minat sangat toys2 ni... abah kata... mama beli.. mama yang main... anak bukan tau main lagi... hhaa.... boleh lak camtu... sabaq ja la... :)


 Dela masukkan betik ke dalam baby Food feeder 
beli SINI


 Sekarang Ammeera pun dah masuk 6  bulan lebih... Dela nak mula ajarkan makan bubur nasi dan buah. Selalunya masakkan bubur nasi bersama carrot dan ubi. Ameera mula2 tu nampak macam tak dapat menerima makanan baru ni... dah hari2 di suap... Ameera pun dah pandai makan... Lagipun di nursery mereka sediakan menu yang sama seperti Dela masak cuma mereka kadang2 masukkan isi ayam sikit. Sekarang Dela ajarkan makan buah.... macam2 reaksi boleh tengok bila time makan... best sangat!



 





8 comments:

izan mama mia said...

wah..anak dara dia dah besar dah senyum dah lebo dah tuu..ehe nnt tumbuh gg banyak makin comel lote ler....best kan tgk perkembangan anak...ehe..mmg dah ada anak semua kalau boleh nak angkut beli mainan...ehe

Tihara said...

cepat je dah besar, cute sangat :)

Lily@MamaZaraZareef said...

comelnye aksi die makan..=)

Teacher Basariah said...

sweetnya senyuman baby dela ni..semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah..(^_^)

Masya said...

tu dia.. senyum meleret .. dah pandai duduk...

Khai♥Rin : anies said...

pasni ameera berlari pulak ya hehehe sekeliling rumah

-meeSUPERGIRL- said...

comeinyeeee .. :)

Deqla Manjew said...

slm.. singgah sini bls kunjungan... amboihh comelnya amira...manis dia senyum... ;)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -