Sunday, April 14, 2013

naik ruam


Kesian lak anak Dela kena ruam satu badan dan muka sekali. Mula2 terjadi waktu Dela balik kampung hari tu lagi.. tapi tak ada lah teruk mana. Dela hanya sapukan ubat kemudian dah ok... surut la sikit. Mula2 anak pengasuh yang kena pastu sekarang anak Dela pulak. Tapi dalam minggu ni naik lagi teruk merebak banyak dan merah2. Macam2 ubat jugak la sapu tapi tak berkesan. Semalam terus ambilkan ubat di klinik. Doc kasi ubat sapu dan ubat makan sekali... Alhamdulillah... sekarang ni dah nampak juga perubahan walaupun sikit. Cuma ubat yang doc kasi tu dia ada terangkan siap2 baby akan mengantuk. Kalau makan ubat tu mesti anak Dela tidur lama sikit. Doc suruh makan 3 kali sehari tapi dela hanya beri 2 kali sahaja...boleh ke? hheee
Time tidur malam tu merengek la jugak sebab gatal kan.... asyik menggaru aja... habis tercabut keluar sarung kaki dan tangannya. Nak minta mertua datang dari kampung minta tengok2 kan dia lak tak dapat nak datang.... terpaksa la jaga sendiri..hhuu
InsyaAllah... moga anak mama cepat sembuh ye..
Amin...




5 comments:

izan mama mia said...

lor..berjangkit dr anak pengasuh ler tuu.. ciannyer dia..mesti tak selesa... mg cepat sembuh yer damia

Khai♥Rin : anies said...

ala sian nyerrr...syafakallah...


p/s blog akk ada malware laa

Nana Liena said...

kenapa dia kena ruam? huhu..mg tension kalau gatal..huhu..harap dela cepat sembuh ya

Mizz Aiza said...

kesiannya.. semoga ruam cepat sembuh..

Nurul A said...

salam. tumpang mencelah. budak-budak besar ni kalau kena gatal2...kesian. nak sapu cream pun takut, sbb kulit derang ni lembut sgt. kalau boleh, guna cream yang takda steroid n berasaskan semulajadi. lebih selamat dan berkesan.:-)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -