Thursday, March 21, 2013

4 bulan 5 hari





Lama rasanya tak update blog. Sekarang ni priority memang untuk anak Dela, Nur Ameera Damia. Hanya sempat silent reader blog  kawan2. Anak pertama la katakan... banyak perkara yang nak kena belajar....busynya mengalahkan YB...hhee... balik kerja terus ambik anak.... sampai rumah siap2 mandi, siapkan makan malam dan main2 dengan anak Dela lagi. Memang sibuk...hhuu...... sibuk la sangat :(
Terima Kasih kepada Fifi Nadrah sudi berkongsi tips skin to skin direct breastfeeding anak Dela ni. Memang Dela ikut seperti tips yang kawan2 berikan.... namun Dela masih lagi berusaha walaupun Ameera hisap hanya sekejap memang rasa lega hati ni. Setakat dengar anak nangis sebab dipaksa  direct breasfeeding dan diri sendiri yang sakit direntap gusi anak memang dah menjadi kebiasaan hari2... sakitnya boleh keluar air mata ooo.... hhhee.... anak nangis, mama pun nangis... riuh satu rumah!!.... Macam keadaan Dela ni nak berjalan lama2 pun payah sebab nak kena cari port untuk mengepam. Waktu tengah malam pulak kalau letih sangat time nak mengepam susu siap boleh terbalik terjatuh ke lantai pam tu..... memang tension bab2 mengepam ni... kalaulah Dela dapat direct breastfeeding sepenuhnya alangkah bagusnya kan....Memang ada simpan stok susu dalam peti ais... tapi kalau dapat bagi yang fresh lagi bagus tul tak?  Tak mengapa... Dela masih lagi berharap suatu hari nanti anak Dela sudah boleh direct breastfeeding...InsyaAllah... doakan Dela tak mengalah ye. InsyaAllah!



Tiba2 feel Rindu Bertamu Di Abu Dhabi
sedap pulak lagu ni!!
 teringat pulak anak mama.... 
Sayang Nur Ameera Damia





Kau Tak Pernah Jauh ( NORA )

Di mana pun ku berdiri
Kau kan tetap kuingati
Kau selalu dekat dalam hati ini

Dan tak pernah sehari pun
Hari-hari yang berlalu
Tanpa aku merindu mu kekasihku

Saat kita berjauhan
Jangan ada rasa bimbang
Kerna cinta menyatukan perasaan

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Kekasih... kepadamu... kekasih





Psstt: Esok kami 3 beranak nak balik kampung
Ameera nak jumpa tok wan dan mak tok !
KLIK , KLIK , KLIK
dan KLIK


14 comments:

izan mama mia said...

hai ameera..wah dah makin bulat matanya,..ehe..er dela dah tukar url blog eks...ialah..dah ada anak,..semua tentang anaklah yg paling utama,..semoga dela berjaya menyusukan ameera,..teruskan berusaha...

KhaiRin : anies said...

assalamualaikum..apa khabar?sihat x?
hrp2 sihat selalu dan ceria hendaknya...

Nazayiena Ayiena said...

Semoga anak Dela nanti boleh direct bf dgn Dela,byk sabar dan berusaha selalu.

Nad MamaZN said...

In shaa Allah, berkat kesabaran...
Lambat laun mesti dia nak df
Pujuk ati slalu supaya x cepat putus asa k!

Qaseeh Tolia said...

Sekejap je dah besar, takpe dela usaha disamping berdoa insyaallah dipermudahkan

SweetLikeWhat said...

dah besar ye..tomei..

Fadilah Aziz said...

Betul tu...anak jd keutamaan. ..saya pun kat rumah curi2 berblog waktu anak tidur

Fifi Nadhrah said...

dela.. takpe dela.. yang penting jangan putus ase tau.. kalau boleh time malam ameera mamai tu try bagi direct.. slowslow.. inshaAllah..
dela.. nak bergenang air mate bace entry ni.. sayu sangat.. kasih sayang seorang ibu tu!~ good luck dela.. fifi sentiase doakan..

AnneRaini said...

Dugaankan..tp takpe insyaallah nnti bolehlah direct bf.

mama said...

assalam dela..sekejap je masa berjalan..sedar2 nanti damia dah dewasa..semakin comil `CLG` ni.. :)

Elya Roza said...

good luck babe:)
salam perkenalan

Meyra John said...

Mari join sini. ^^ Best!!

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/giveaway-topup-pearlcholic-birthday-by.html

Thanks!!

Teacher Basariah said...

seronok bila dah jadi ibu kan? semoga berjaya menyusu badan secara ekslusif selama 6 bulan dan diteruskan untuk 2 tahun..
p/s apabila dah jadi ibu, barulah faham perasaan dan kasih sayang seorang ibu..(^_^)

sue zainun said...

salam :)
samalh kita..baby kita pon 4 bulan gak n xmo direct feeding gak..waaa..jadi ep mom pulak..sobsob

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -