Wednesday, October 3, 2012

Terima Kasih Semua





Terima Kasih kepada kawan2 yang sudi ucapkan tahniah buat Dela. Alhamdulillah.... 
Ini merupakan pengalaman pertama Dela dah tentu perasaan gembira tu sukar nak digambarkan macamana rasanya. Dela telah pun mula shopping barang2 baby sikit2.... Walaupun exited membeli-belah untuk si kecil tapi masih dalam mood berjimat-cermat dan tak mau terlalu membazir. First time beli barang2 baby mengalir air mata kegembiraan sebab akhirnya dapat juga beli untuk baby Dela sendiri kerana sebelum ini  pun shopping untuk anak2 saudara aja dan kali ini untuk anak yang Dela kandungkan sendiri. Memang touching giller tau!!!... hheee. Pengalaman pertama la katakan..... memang sangat2 teruja.... 

Terima Kasih juga kepada Izan Mama Mia kerana sudi mencoretkan kisah akak dalam blog Izan... terharu sangat2 tau!!... Sesungguhnya orang yang pernah mengalami nasib seperti Dela saja yang tahu perasaan tersisih tu macamana tambah2 bila berada di kampung.... Hati ini tak dapat tertahan2 bila kisah sedih kita sentiasa menjadi bahan gosip dan tak kurang juga ada yang mentertawakan Dela. Aaahhhh..... tak mengapa.... itu cerita lama!!!... Dela pun dah lupakan dan tak mau lagi ingat!  Biarkanlah!

Coretan dalam blog Dela pun semakin berkurangan mungkin sebab tak ada mood untuk menulis.... Sekarang tengah berusaha mendapatkan mood untuk menulis yang lama ditinggalkan semenjak pregnant ni. Kadang2 hanya blogworking sekejap2 dan silence reader aja.  Ada bahan cerita tapi berita kisah kehamilan Dela ini macam risau ja nak bercerita lebih2. Cukup la sekadar ada yang tahu Dela dan baby sihat alhamdulillah..... :) Dalam hati sebenarnya sangat berdebar2 menunggu pertengahan bulan November nanti. Mohon doakan Dela selamat melahirkan dan baby sihat sempurna... Amin

Terima Kasih semua. :)

16 comments:

Cik Nas :) said...

tahniah kak :D jgn lupa udpate gambar nanti :)

yaya ade said...

semoga dpt baby yang comel & sehat :) amin.

Shaleila said...

Alhamdulilah,...tahniah dear,.. :))

KhaiRin : anies said...

jg diri lek lok kak!

~PeArL_PiNk~ said...

Tahniah yer.. saya bahagia bila dengar sahabat2 TTC berjaya.. doakan saya jugak menurut jejak langkah awak... ade petua apa2 ker...

izan mama mia said...

aaminn...moga perjalanan Dela menjadi seorang ibu dipermudahkan....satu permintaan...teringin sesangat nak tengok gambar dela tengah mengandung nie....selit laaa sekeping dua...please...boleh ler....tau..tak sabar nak tengok tentu berseri-seri..kan....jgn lupa tau..hehehe..jg diri bebaik.... :)

nur azian said...

nak tgk gak :)

Mummy Chubby said...

Alhamdulillah...tahniah dela.rasa terharu sangat dengar berita ni. patut la lama tak update blog.nant dah de si kecik tu, rajin2 la upload.Allah memang sentiasa sayang ngan orang-orang yang berSABAR.

Rinna said...

Tak pe faham sgt.. moga semuanya selamat.. :)

Tihara said...

tahniah, bila la akak nak ikut jejak dela..doakan akak same ye :)

imie fatiema™ said...

tak sabo tunggu gambar newborn ,insyaallah sume sihat =)

Alin Marlini said...

Rezeki Allah Dela..tiada siapa menduga.

Berkat kesabaran itulah hikmahnya.

Semoga Dela dan baby selamat

ida said...

tahniah dela...

noornazuha said...

Tahniah Dela...saya jugakla yg belum ada rezeki...:(

kelipkelipchumel said...

1st time singgah here. then baca ur hepi news. tahniah + semoga sumenya selamat.

TiranaAduka said...

tahniah sis dila

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -