Saturday, March 3, 2012

makan2 D'One Steak Restaurant, Sec 6- Bangi

Semalam berkesempatan makan western food di D'One Steak Restaurant, Bangi. Sebenarnya kami nak ke Putrajaya hantar barang rumah kawan en suami, pastu terfikir minggu lepas tengok rancangan JJCM pasal restaurant ni. Lagipun Putrajaya ke Bangi tak la jauh sangat jadi kami singgah makan malam di sini dulu. Kami pun tak search langsung location restaurant ni cuma tahu sec 6, Bangi. Lepas pusing4......banyak kali pusing jugak la....hhhee.... terjumpa la jugak kedai makan ni betul2 tepi jalan saja. Walaupun hujan lebat semalam tapi pelanggan penuh sesak nasib la kami hanya berdua jadi ada la meja kosong. Pada pandangan aku la...... rasa makanan yang aku order ni biasa2 aja serupa makan di chop & steaks (The Ship), Kg Baru. Nak kata special sangat pun...... biasa2 aja la...Tapi tak tahulah menu2 lain mungkin lebih extravaganza rasanya kot. Masing2 punya selera kan!!!




chicken chop (breaded)


mixed steak


mushroom & chicken soup
honey dew juice & carrot juice





Jom Klik SINI , SINI dan SINI

TQ



29 comments:

Puan Kutu said...

tgok gambaq pun sedap!

kazmyra afkar said...

bestnya... laparrrrrrrr la pula..

laskar pelangi said...

harga dia camne?
standard ke mahal sikit?
thankkssss share:))

SAYA BUKAN SAMDOL said...

nampak sedap.
boleh cuba nanti =D

NzA said...

mak aiii......sgt2 trgoda tgk set hidangan tu......hu.hu.hu....

saffiya_aleesya @ echa said...

nampak biasa tapi tak kisah laa kak janji leh isi perut yer dak!!! ;-)

Cik Ina Do Do Cheng said...

sedap tu chicken chop ngan steak, baru semalam cik ina makan : )tambah plak ada honey dew memang feveret.

eita said...

pernah tengok dalam jalan2 cari makan....
nampak Qi makan memang menyelerakan...

MaryaYusof said...

Salam Dela,

Betul tu kadang2 selera mkn kite berbeza, ade org kata tmpt ni sedap, ade yg kata biasa2 je... Tekak lain2...hehehe...

Ckin Kembaq said...

pergh..akak ni makan sedap ni..hehe bila nak bagi sikit kat sini?haha

Dinas Aldi said...

Betul tu, sedap tu sesuatu yg subjektif. Ada yg kita rasa sedap tapi orang kata tidak, ada yg orang kata sedap tapi kita kata tidak. Terpulang pada citarasa masing2 :)

Ayumi Comot said...

nmpk cam sedap tp tu la, selera org lain2 kan?

:)

Hanih Borhan said...

Gmabaq mixed steak tu sangat memanggil2... Adoiii...

IntaNBerliaN said...

wah.. lama xmkn chicken chop..

Azian Elias said...

D'one ni ada satu di sect 7, Dela..Sedap lah gak kan..

khairul said...

sempoi..lapaq ni

fieda said...

semua sedap..

Alin Marlini said...

harga not bad..nnt kalau alin p umah adik kat bangi leh singgah ni

roha said...

wah..cam best..nak try la

C i k P i p i T e m b a m said...

boleh tahan la hrga dia. murah jgak... boleh pegi nie. hehe

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa.. :)

mama aini said...

salam dela..mama bz sikit kebelakangan ni..hu2x..tulah kan, yg nampak sedap tak semestinya sedap rasanya..he2x..

LYAfrina said...

sedapnyerrr...
harga pon x mahal sgt kan

BisMi Aishah said...

saya suke makanan tue...

nyummmm nyummmmm nyummmmmm

cinta siswi said...

lapar~~ hikhik..

#nk tomyam! :D

munna said...

nampak sedap harga pun boleh tahan....

Papa Mifz said...

yummy nyer...

aisya said...

xsuka sgt D'one ni.. lg suka austin steak house kat seksyen 7..

caliph shuriken said...

tgh2 mlm nampak mamam best kt sini plak, huh...

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -