Monday, February 6, 2012

BBQ yang tak menjadi


Cuti Maulidurrasul aku plan nak BBQ & camping di Bagan Lalang dengan kawan en suami. Kami bermalam di rumahnya siap2 di Putrajaya plan malam nanti baru nak gerak ke sana. Lepas perap ayam2 semua kebetulan adik pompuan aku yang tinggal di Penang dah on the way nak datang rumah pulak........ adeh... musnah program BBQ kami. Dia pun x bagitau awal2... dah on the way baru bagitau. Terpaksalah cancel BBQ dan bawa semua bahan2 BBQ balik rumah aku aja... nak bakar2 sini hujan la pulak, jadi resepi ayam goreng ajalah jawabnya. Memang frust la plan yang dirancang awal2 tak menjadi. Kesian kawan en suami rasa bersalah sangat2 dengan mereka. Cuma lain kali perkara sebegini tak patut terjadi lagi. Memang tension, memang kelam-kabut, frust gila. Apa2 pun keutamaan orang jauh lebih penting. Bila lagi nak jumpa adik-beradik.... terkejut tergempar sekalipun pun aku still happy menyambut kedatangan mereka terutama sekali SI TOPUI Hazim




adeh... geram tgok muka Hazim ni... senyum apa stail ni
letih tapi best... boleh kuruih
Mak long mengasuh



anak saudara aku dengan anak kawan
en suami, Aleesya






29 comments:

aReLaN said...

dia nak buat suprise tu.sbb tu dah on the way baru cakap.sabar ye.next time leh buat lagi insya-ALLAH

zulhilmi tempoyak said...

sume muke frust ke ape ni..haha

♥MAMASYAZA♥ said...

family en. abah pun slalu gak buat BBQ, tempat lepak utk buat BBQ pastinya kat umah akak le...hehehehe

lia said...

asalkan x membazir ayam da d perap ;p

fieda said...

alamak..tak jadi lah pulok..

Rinna said...

Allaa frustnyaa..tak jadi yer buat BBQ.. kalau jadi mesti bestkan.. :)

saffiya_aleesya @ echa said...

knpa tak ajak adik join sekali BBQ tu...sian penat2 plan tapi tak jadi ekkk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kituew namanyer takdir yg di rancang yg di jadi....alah BBQ dlm umah jer ngeee

Ibuhani said...

x der rezekilah tu....lain kali bolh buat bbq lg....

imie fatiema © said...

ler siannya xjd BBQ.. takperlar kan,jumpe adik bradik lg hepy.. betul kan? =)

Jendela Hati said...

frust kan kalu plan tak jadi... tp xpa lain kali leh gi...

geram la tgk dia sengih mcm tu... pandai sengih ye dpn kamera?hehe

Mr.Clive said...

bagan lalang...banyak memori indah kat situ....ngeee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..kemain dia senyum..comel sgt..geram tgk..^^

Cik Ina Do Do Cheng said...

tak pelah kita hanya mampu merancang yang menentukan Allah SWT.lenkali boleh plan lagi : )comel anak buah ko.

ikatankasihku said...

xpela, lain kali mesti menjadi,,...

MulutPayau said...

memang frustkan...tak pe dik..lain kali boleh buat lagi ya....

Ckin Kembaq said...

alololo...comel tak da gigi..hehe

^_^ Zaza Nur Iman said...

haha..comel nya budak tu senyum.. :)

Mama Ema said...

hehehe comel dia..

mamashikin said...

mesti frust jugak kan sb dah plan awal-awal..tp takpe kak, nti next time boleh buat lagi..

mak encik | SZ said...

adehhh...mmg serba salah la gitu kak... plan adhoc kan..klu tidak blh ajak tamu terus ke bagan lalang skali ...

psst: kak dela, takde tekaan pun kat soalan pertama tu?

eB ezrin said...

xper la, berBBQ kat umah jerk :)

khairul said...

lama x buat xtvt BBQ nih

Tihara said...

comelnye baby tu..geram nk cubet pp :)

mama aini said...

ehem..tulah jadinya bila adik beradik wat suprised..he2x..lain kali blh lagi wat BBQ tu kan ...topui sgt comil & bambam !!!..

Juliet_iRa~" said...

huuu...apa nk buat..plan kena la cancel kan..amboii pp dia mcm nak kena ggt je topui tu..;p

wan nurul hezrina said...

alahai bumbum nyer kamu=)
kalau umah ada budak mmg tak mcm umah.tapi dorg takder sunyi lak.baik ada diaowg kalau tak layan bluesss jer..hihi

Puan Kutu said...

ayam goreng pun sodap.haha next time ok!

Papa Mifz said...

pandai bdk2 tuh berposing yer...

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -