Saturday, February 25, 2012

akhirnya aku miliki passport



Akhirnya aku memiliki passport jua ....... macam chewi pulak menayang kat orang pasal passport. Walhal orang lain tiap2 bulan keluar masuk Malaysia makan angin relex aja kan. Tak mengapa rezeki masing2 kan. Iya la memang exited terlebih la sikit........ dah tua2 bangka ni baru berpeluang jalan2 luar Malaysia. Abaikan aku yang terover ini hheee....
Nak buat passport kat imegresen punya la seksa lamanya. Dari 7.50 pagi menunggu 4.45 petang baru la selesai. Minta masuk kerja half day terus kena apply cuti sebab nak settle semua urusan sampai siap!!. Punyalah ramai kena beratur panjang pastu ada adegan gaduh2 antara staff imegresen dengan pelanggan, pastu ada jugak staff imegresen kena marah dengan pegawai depan2 kami semua memang tak patut la mereka tunjukkan kelemahan mereka ni depan orang ramai, siap menangis pegawai pendaftaran tu memang kesian mesti malu gaban dia.
Tak mengapa.... yang penting passport aku sudah siap... tinggal nak penuhkan tabung untuk jalan2 aja belum cukup tebal lagi.... sekarang masih menunggu surat pelepasan majikan en suami...... biasalah kerja gov ni ada prosedur2 yg nak kena follow. Cuti2 kami ni tak ada aktiviti mengshopping2 sakan pun.... sekadar jalan2 tengok tempat orang.  Maklumlah orang exited beginilah ropenya.....  riuh 1 Malaysia  :)  jangan mare.... hheee



p/s!!!.. InsyaAllah jika ada rezeki sampailah aku ke Shenzen dan Hong Kong.
anniversary in advance ....hheee


Jom joint
Blin.gd
Churp Churp

TQ



33 comments:

maszmadi said...

wah bestnyer jalan2.....
erm penah ada passport dulu, kuar obersea sekali jerk pastu smpai dah mati passport tu, x kemana dah.. haha

aNIe said...

Dela... hehehe... akak ni lagilah baru buat passport tahun lepas... bukan tua bangka lagik... dah tua antik baru dpt passport...hehehe... tapi masa akak pi buat ari tu... senang juga nak dapat...takde pulak drama2... kalau tak boleh buat skrip drama..hehehe

ida said...

Salam Dela...akak pun kena buat passport ni tp kena ambik cutilah nampaknya...bilalah tak ramai org kat imegresen tu ye...

Ibuhani said...

Wah! Nak gi jalan2 ye.....slmt bercuti Dela. Slmt melakar impian dgn hubby!

Rinna said...

Wahh seronoknyaa nak ke HongKong yer.. makan2 angin.. bagus laa tuh dpt tgk negara luar.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye..nak ikottt.. :)

saffiya_aleesya @ echa said...

wahhh dah ada passport ni senang la nak melancong kan kak..kena menabung la ni yer sbb bulan 4 akak nak pergi dah kan..

p/s: kesian plak ngn staff imegresen tu kan kena marah smpai menangis2!! pegawai dia tu bengong xda adab etika pegawai sbb marah staff depan org lain..

SeputihSalju said...

lor bestnya...nak ikot jugakkk...hekhek

SeputihSalju said...

pandai la kak edit sendiri.. nmpk lg kemas...suker tgk...:-)

Salina@IbuAqil said...

Amboiiiii!!
Bestnya g cina..
Bleh kirim kain sutera cina ni.. :D

imie fatiema © said...

wargh sronoknya nak shoping kat hong kong yer..terbaeklah..

KhaiRin : anies said...

best nyer...bleh kem FM x kak?

IntaNBerliaN said...

ooo nak g ovesea ek. bestnya.. sy gak xda pasport lg..hihii

izan mama mia said...

wahhh..nak holiday ke hong kong..!!jauh tuuu...tentu best... jelesnyer.. ^-^

Rozita said...

Hehehe...akak paham perasaan tu..sebab first time ada pasport, akak pon cam tu jugak. Wah..selamat bercuti ke HK dan Shenzhen dela...

fieda said...

uii..bestnyer dela nk jalan2 luar negara nanti ye...

munna said...

munna pun takde passport pun lagi Dela.... wah.. jauhnya nak berjalan....

Ckin Kembaq said...

wah..sronok lah...hehehe

Tihara said...

wow best nye..jauh berjalan..tgk tpt org best jugak kan :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam dalila.apa salahnya din3kn sebagai kenangan tuk masa depan.
Pernah buat sekali gak passport..masa g singapore..lama dah :D

Nazayiena said...

Bestnya dpt holiday obersea....

m.u.l.a.n said...

tumpang seronok.. best nya pi shenzen..

LYAfrina said...

wahh.. tahniah..bestnyer dh dpt lesen bsr nk g obersea..

Puan Kutu said...

Alhamdulillah rezeki kak dela melancng tmpt org..sy pun dh tua bgka nie belum berpeluang buat pasport lagi.en suami pun pernah smp ke indonesia saja.hehe..

teruju juga nak tggu entri percutian..:)

mek yusz said...

buat kt mn tu?lama bebeno nyo...hehehe..sy buat kt duta aritu, xrmai st..tp,teman mak buat kt kedah..mmg seharian la nunggu

Gen2Merah said...

wahh best la kaka Dela ni.. saya sendiri pun belum pernah memiliki apatah lagi nak menyentuh passpot ini.. ehehehe...

Selama berhonyemoon di tempat orang ye.. pasti ianya sesuatu yang indah dalam memori kehdupan..

QasehnyaRania said...

BESTNYA ..SAMBUT BESDAY DALAM FAMILY RAMAI2KAN..BARU MERIAH SIKIT.:)

QasehnyaRania said...

MEMANG PON KALAU G BUAT PASPORT KENE MENUNGGU LAMA...10SION JE KAN...
JGN LUPA BWA BLK OLE2 DARI SHENZEN YER..HEHEHE..
I"ALLAH SAMPAI 6TI K...:)

mama aini said...

wah bestnya..meraikan anniversary di shenzen & hong kong..semuga berbahagia selama2nya..amin..

Alin Marlini said...

ALin buat passport kat Imegresen Shah Alam ritu hari Sabtu..siap hari Ahad. Nasib baik umah dekat..kalau jauh..memang kena maki kot..hehehehe

Hehehehe..seronok dpt pi Hong Kong. Teringin gak tapi tggu anak2 besar skit...sambil kumpul tabung..Semoga selamat semuanya Dela :)

dakcik said...

imigresen mane tu dela?
ish seram plak nk g buat passport..;)

Izan Ishak said...

syoknya kak dela... sambut anniversary in advance kat tempat org lah kiranya ni...

wan nurul hezrina said...

beshnya..nurulpun nk ikut leh..huhu
slmt berjalan kay

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -