Wednesday, January 4, 2012

cerita lunch hour - space U8 food court & RINDU kan????!! !


Mulakan cerita tahun baru dengan makan2... hhee. Dah makan tengahari ke belum?.... masak apa la mak mertua aku kat kampung tu.... eehh eh!! ... tiba2 teringatkan ibu mertuaku kat SP la pulak.........  ya la mana lagi tempat aku menumpang kasih......  Maklumlah lagi 3 minggu nak balik kampung cuti selama seminggu di sana, excited terlebih la sikit ni.... rindu masakkannya. Rindu sangat nak jumpa anak2 buah aku di sana, nak bawa mereka & mertua jalan2 pastu janji nak jumpa sahabat2 lama lagi. Banyak program la tersimpan dalam kepala otak aku ni. Adeh..... memang mood kerja aku ke laut awal2 tahun camni. Tambah2 hari2 en suami asyik bercerita pasal menu masakkan maknya aja, biasalah.... air tangan ibu memang tiada tandingan kan........ Aku pun tumpang seronok la jugak .... lagipun masakan sorang ibu memang yang terbaik.


Kali ini aku dan member2 office makan tengahari di Space U8. First time makan kat sini. Nak cuci2 mata tak berapa nak best lagi sini sebab banyak kedai2 yang masih kosong. Jadi datang sini semata2 untuk makan2 ajalah....
Jom tengok menu kami...hheee



tauhu bakar
rasa? biasa2 aja
cuma kacang meriah!!


kotiaw blackpapper - yang ni best!!
isi banyak terasa blackpappernya


mee wantan sup
hhmm.... camtu la......


nasi putih + asam pedas ikan pari + tomyam
biasa2 aja....



jemput makan 








42 comments:

cik ayuni said...

best tak makan kat sini..x penah try ag..yuni duk dlm TUDM nie je..dekat je..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk kotiaw blackpapper tu..

Qaseeh Tolia said...

Tauhu tu macam sedap.. Saya tak pernah g sana lagi

aReLaN said...

uish...meriahnya makan.

Mama Gee said...

menarik sungguh kuew tiaw blackpepper tu....yummy!

kakchik@ella said...

dlm byk2 tu kan, tahu bakar dan set nasi tu buat KC terancam. mcm sedap jer.

Rozita said...

Nampak sedap kotiew black pepper tu

Izan Ishak said...

seronok kalau balik kg kan kak dela. izan pun suka sgt kalau mak atau MIL yg masak. walau simple itulah yg sedap kat tekak...

sedap pulak nmpk mi wantan sup tu...

MamaEma said...

sedap-sedapnya makan tghari ni

Semut Senyum said...

teliur laa tgok tauhu tu.... kacang betol2 meriah.. =)

KhaiRin - anies said...

masi putih jg yg jd perhatian

ainnoraini said...

SpaceU8 dekat dgn jugak la dari rumah kak ain tu..hari tu gi sana bwk anak gi tengok wayng jer tak la makan2 pun kt sana...

munna said...

air tangan ibu mmg sedap je rasanya....

eITA said...

Menu yg menyelerakan...trase lapar plak.....sedappp

Dinas Aldi said...

Masakan mak memang terbaik kan :)

Fieza79 said...

air tgn ibu mmg sedap...

tgk food ptg2 ni buat lapar pulak...tk sabar nak balik mkn masakan mak..hehee

Neeza.Areef said...

bgs igt kt mak metua..

sedap asam pedas ikan pari

Prettywrite said...

semoga semua plan berjalan lancar kak..sedapnya semua menu..tauhu bakar dengan sos coklat ke tu?hehe unik..

IntaNBerliaN said...

a'a betoi tu... kalu mak yg masak.. padahal simple mimple je.. main campak2 je... tapi sedap..hhahha

mama aini said...

bila nak bercuti blk kg ni mood kerja memang kelaut !!!. he2x..apapun makanan ibu adalah yg terbaik..selamat bercuti & selamat blk kg dela !!!..

MULAN said...

semua best..!!

Cik Ina Do Do Cheng said...

dalila , cik ina belum pernah makan tahu bakar, cam sedap je. sup mee wantan memang feveret cik ina : )

Papa Mifz said...

papa mifz lunch tadi nasi grg ayam kunyit jer...huhu

khairul said...

terlior dah nie

MulutPayau said...

Wah...bestnya...dapat makan2....

dyabunga said...

haish.lapo tgk pic tu..

dhiera said...

kuehtiaw balckpepper tu look yummy!!! nak sikit!

|| NaFiRaa || said...

adeh~ terus telah air liur..hehehe

fieda said...

semua nmpk sedap..

Zainundin Mohd Nor said...

sedapnyer

kakyong said...

x pernah makan tauhu bakar..

Cho Zila said...

tak sampai lagi U8ni... teringin gak nak singgah... meriah tak kat dalamnyer...

Tihara said...

shedap nye...nak nak :)

Alin Marlini said...

takut bakar yang sedap..

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. bergendang gendut tgok.. yg koteauw blackpapper tu mcm bestttt !

kayyana said...

tauhu bakar yg sedap kt jb.... hehehe.. salam perkenalan...

Queenie said...

nak balik mana Dalila?

aNIe said...

Dila akak tak pernah lagi try makan kat sini...cuma pernah ke MBO sini je...

Juliet_iRa~" said...

kue tiaw blackpaper mcm sedap..hee

xpedas ke kak?

Puan Kutu said...

wah nmpk sedap koteaw blackpepper tu..sy mmg peberet koteaw..:)

ehsg petani kt mana?sy dok sp gak..:)

Masya said...

terliur tgk menu² ni tau.... lagi kotiaw tu...

Juliet_iRa~" said...

hee..igt pedas sbb blackpaper kan..:)..btol tu kak..selagi boleh jimat, jimat je la..even ira bakal bekerja bila da tau posting kan..:)


psss : ira ada entry br..masak2 lagi..keke..nt akk tgk la..jgn terliur tau!

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -