Monday, January 2, 2012

esok mula bekerja tahun 2012

Selamat tahun baru semua.....  cuti tahun baru jalan mana? Aku dan en suami duduk rumah sahaja memandangkan kami berdua demam jadi hari2 mengadap tv ja pastu masing2 meremindkan diri  masing2 makan ubat ja la. Tapi hari ini dah sihat dah pun.... :) Tengok bunga api tahun baru pun celah2 tingkap rumah ja...hhhee.... malas dah nak bersesak2 macam muda2 dulu sambut countdown tahun baru dan 31Ogos kat KL. Sekarang ni tengok dalam tv ja la.... rasa lebih selesa.

Pada mulanya plan nak balik kampung sebab adik perempuan en suami bertunang semalam 1.1.2012, tapi terpaksa cancel balik sebab hujung bulan nanti cuti tahun baru cina kami akan balik kampung lagi selama seminggu jadi bolehlah berjimat sikit cuti panjang barulah puas hati. Kalau setakat 3 hari cuti balik kampung pun letih la pulak.... tak puas berehat sekejap saja di sana. Lagipun esok dah nak start kerja biasalah.... mood malas pun boleh tahan besarnya!!!! Jadi kawan2 selamat berkerja dan adik2 selamat memulakan sesi kuliah. Esok sesi persekolahan pun dah mula.... camna la gelagat anak2 yang masuk sekolah tahun 1.... hheee



foto google



Sekian!




31 comments:

~ yus ~ said...

semoga tahun baru semangat kerja pun baru.

Saya esok masih mood cuti, sbb anak2 mula sekolah 4hb.

Rasanya saya lebih tua dari dalila, bila dalila beri komen moga produk dR8 tu lebih sesuai untuk adik(merujuk kepada saya) rasa janggal pulak...hehe.

Perasan entri dalila 4 Disember 2011 hari jadi suami yang ke 32 kan, saya jauh lebih tua dari suami dalila...:)

mama aini said...

syukur alhamdulillah dela dah sihat..tahniah buat adik ipar yg bertunang 1.1.2012 !!..mama pun terperap kat rumah je..hu2x..

aReLaN said...

best la esk br keje.sye ni hr ni dh keje tp esk cti blk sbb kna g spital follow up.hohoh

Tihara said...

selamat bekerja esok..hari ni coti..beshh kann :)

Rozita said...

Ciannya Dela dan husband..tapi bagus gak badan boleh berehat.

Izan Ishak said...

izan pun sama kak dela... tak ke mana2 pun mlm thn baru tu... layan tv ngan anak2 kat umah aje...

kakyong said...

selamat mula bekerja dela.. ;)

hari ni dah sihat ke??

Prettywrite said...

cuti g ronda shopping je..kikiki

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kt johor harini x cuti :)


salam tahun baru ya..moga semangat kerja pon barulah hehe

ZaNNa said...

get well sis =)

ieda said...

huhuh akak cuti layie .. khamis baru naik dikk
malasss nyeee nak kerja kan uhuhu

Ibuhani said...

x gi mana2 jugak....duk umah jer. Slmt tahun baru jugak, Dela!

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dah 2 hari keja sempena thn baru ni. 2 hari ni pun jadi kelam kabut. ami dah start orientasi utk budak form1, siratu lak demam + cirit birit

Juliet_iRa~" said...

selamat mula bekerja kak..hee

msti malas je kan?:)

-Sara- said...

hppy new year :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat Tahun Baru &
selamat memulakan Kerja kak..^^

Teenager Housemaid said...

hehe..selamat memulakan kerja kak..:)

ieedaz @ mama_isha said...

slamat tahun baru dela!

khairul said...

boringnya arini stat kerja !

MamaEma said...

Selamat Tahun Baru 2012

kami lepak kat tepi highway KL-Seremban tgk bunga api..huhuhu...

MULAN said...

selamat bekerja..!!!!

Dinas Aldi said...

Selamat kembali bertugas nanti naa. Akak nak enjoy habis2an hari ni, last day cuti, kehkeh

|| NaFiRaa || said...

saya dah start keje hari nih.. hehehe.. esok cuti plak..nak hantar my anis gi skolah..hehehe

ct rahani said...

selamat tahun baru sis.. sy hari tu pun tgk kt tv je.. dh kawen nih memang malas nk kuar celebrate kt luarkan.. duk umah lg besh.. hiks..

KhaiRin - anies said...

keje ye..jgn malas2 hehehe nnt kena rotan! ;-)

Papa Mifz said...

selamat tahun baru & selamat bekerja yer...

SeputihSalju said...

selmat bkrja.. sy esk stat kjer... mood nk kjer dh kurng lps cuti pjg...hihi

[PCL] said...

selamat tahun baru masihi 2012...kerja mesti ceria, kawal mood anda...

Sue said...

slam kenal dari sue! :)

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow
lg 1 pakjoe dh tekan iklan dekat blog nie...pakjoe nk bg duit sikit kn dh nk bka kolah hahaha

saffiya_aleesya @ echa said...

kena kembalikan semangat bekerja tuu..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -