Friday, January 6, 2012

Ideal tinted makeup base - Avon



Kalau sebelum ini aku pernah mencuba makeup base strobe cream MAC, kali ini aku nak kasi review makeup base avon pulak. Untuk kulit muka aku makeup base avon ini tak kurang hebatnya. Walaupun jauh lebih murah dari MAC tapi aku sangat puas hati hasilnya sebab muka nampak shining2 sikit dan licin.... hhhe. Makeup base ini selalunya dipakai sebelum foundation dan kita akan nampak perbezaannya sebelum dan selepas memakainya. Kalau produk MAC creamnya lebih pekat tapi untuk Avon cair sikit. Ada glitter macam strobe cream jugak cuma untuk kulit muka aku kedua2 produk ini dipakai nipis2 aja.... sebab ianya mudah cair tambah2 bila berpeluh. Macam kulit muka aku jenis combination jadi tak boleh taruk banyak2 dan tak berapa sesuai untuk aktiviti outdoor yang panas terik. Tapi kalau nak effect lebih glowing dan vougue gitu try la MAC.





Produk apa2 pun ikut keserasian kulit masing2
Sila klik SINI 


Sekian





21 comments:

mama aini said...

salam dela..dulu mama pun pakai avon..kulit mama ni semua jenis kosmetik blh masuk..he2x.. tak kira yg murah atau mahal,senang kan !!

AishahAzli said...

Kulit saya bermasalah jugak
sampai skrg tak berupa
KULIT GELAP..HEHEHE

Teenager Housemaid said...

saya guna benefit..:)
that gal..:)

Ibuhani said...

hehehe....ingatkn cermin keta jer ada tinted......utk make-up ada juga ye skrg...... :))))

KhaiRin - anies said...

sejujurnya sy main belasah je apa2 jenama asalkn tidak berbau...hhehehe

Papa Mifz said...

wanita dan makeup saling memerlukan..:)

cinnamon.com said...

tak pakai makeup..gitu2 aje..

IntaNBerliaN said...

sy ms kawen dulu je pakai mekap mac... skrg ni mekap2 yg ada sy dh xguna sgt... bkn pe.. jerawat dah start singgah kat muke..hihii

Miss Purple Ungu said...

biasa guna produk avon je
lum try mac lg sbb mcm mahal je huhu

aNIe said...

Dila...alhamdulillah akak takde masalah kulit..cuma bila usia dah separuh abad ni...dah mula nampak bayang jeragat... tu yang nak cari penjagaan muka yg elok agar tak menebal...

Berkenan pulak yang Mac tu...sebab dila kata buat kulit wajah nampak glowing

rasp said...

tak kiralah brand mahal or murah...
asalkan sesuai dgn muka kan sis...

MaryaYusof said...

Wah, nnt bolehlah try MAC tu... dekat sini AVON xde :( Singgah & terus follow~

Izan Ishak said...

izan dah jarang sangat nak bermekap2 ni kak dela... setakat tepek bedak n lip gloss aje...

Juliet_iRa~" said...

wahh..hee..ira jrg n xpndai make up..sll pkai bedak je kak...heee

Puan Kutu said...

jarang dh bermekap..tp klu mekap pun mmg pakai avon jer..murah n boleh tahan kualitinya..:)

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

Nazayiena said...

Baru ke ideal shade tinted makeup base Avon nie?....

Dalila Hamid said...

Nazayiena
rasa2 tahun 2010 keluar

dhiera said...

ni warna ape ye kak? yang hijau dgn oren tu ke?

Dalila Hamid said...

dhiera
yg ni cream warna pink .. cuba la... akak pkai dgn foundatin kryolan mmg licin ja.... naturactor pun ok

MaYa MustWany said...

yang avon tuh,mas memang pakai dulu.tapi mas dah xpakai bru2 ni coz benda tuh agak berminyak. so takut makin oily lak muka nnti

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -