Tuesday, January 10, 2012

cerita makan-makan di Bagan Lalang

Hari minggu tempohari aku dan suami makan2 di Senandung Malam, Bagan Lalang. Sebelum ni aku pernah ceritakan kedai makan ni terletak sebelah kiri betul2 tepi padang. Sesiapa pernah ke sana mesti tau kedai ni yang mana satu. Kali ini kawan en suami yang belanjakan kami berdua.... mana boleh menolak perlawaan orang yang nak belanja kita kan,  rezeki jangan ditolak. Jadi harus penuhi permintaan dengan hati yang terbuka hhaa......Murah rezeki kawan en suami tu nanti. InsyaAllah.

Lagipun kalau nak makan seafood memang kami akan singgah makan sini saja walaupun jauh dalam 1 jam 15minit dari Shah Alam. Dalam banyak2 kedai makan area sini, restaurant  Senandung Malam aja yang aku akan ulang-pergi sebab harga makanan sini jauh  lebih murah dari kedai2 yang lain. Sini banyak pilihan dan fresh2 lagi, pilih saja mana yang teringin pastu diorang akan masak cuma masakkan ala thai tak berapa nak best sangat di sini.

Nasib la kami semua datang awal sikit kalau tak dah tentu kena beratur panjang. Kalau datang sini hari minggu memang penuh sesak, nak tunggu dapatkan meja pun mau sampai 1-2 jam. Seeloknya call dan reserve meja pun boleh. Kalau tak muka pun tak boleh nak senyum.... boleh kaleh (terbalik) meja2 ......  orang sebelah aku yang kata!!! hhaaaa......






lala masak telur,udang goreng kunyit
tapi tomyam seafood tak best :(


sotong goreng tepung, ketam masak merah
dan kerapu sweet sour


jenahaq bakaq cicah ayaq asam... 
memang best!!



Kalau yang belum sampai sini bolehlah ikut jalan nak ke KLIA, pastu pilih
signboard nak ke Sepang Cold Coast Resort, ikut aja direction ke sana
alah....resort yang bentuk macam pokok kelapa sawit tu.....
(Goldern Palm Tree Resort)
Hotel Seri Malaysia pun dekat2 situ




selera kita kadang2 tak sama dengan orang lain...
tapi cuba dulu baru tahu


Jemput makan

Klik SINI
 :)




63 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wah best...meriah giler
ai lama x mkn reramai gini
rindu suasana mcm tu

munna said...

banyaknya seafood.... mesti best ni....

Aishah Jahirah said...

banyaknye makanan.sedap2 semuanya...

noor said...

klau sampai sini harussss mkn seafood! heheheh

SAYA BUKAN SAMDOL said...

kecur betui tgk lauk-lauk kat atas.

Nazayiena said...

Terliur saya lihat gambar makanan nie....

eB ezrin said...

uish, sdpnyerrrrrr :)

Mohd Norafzal said...

kakak bagan lalang ni katne kakak?saya asyik dengar org kata je..teringin gak nak pegi

mama maman said...

sedapnya..:)

kita pun ada gi sana... jalan2 sempena tahun baru.. tp takde mkn sana, ramai sgt org... tak larat nak tunggu..

saffiya_aleesya @ echa said...

serius terus lapar bila tengok semua makanan ni..

singgah n follow awak ;-)

rasp said...

hukhukhuk...
udang tu menyeru namaku....
sedapnya makan seafood...

|| NaFiRaa || said...

waahhhh.. meletop!! semuanya best2!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semuanye nampak sedap..sgt menyelerakan..^^

khairul said...

terlioq tgk sotong tu

♥MAMASYAZA♥ said...

wah mesti bestkan dpt mkn kat sini. akak baru penah skali sampai bagan lalang. nanti kalo pegi sana kena cubalah makan seafood. memang nampak sedap

ikatankasihku said...

perghh terangkat lauk pauk dia..nak nak sotong tu..sedapnyer..hehehe

anitadiana said...

sedapnya dela...lama tak makan seefood...tak ada org nak belanja kak ita ke?..he..he

Qaseeh Tolia said...

Best giler..sila bagi direction..jauh tak dela??

Papa Mifz said...

tak pernah sampai bagan lalang nih..tp org cakap mkn seafood mmg best kat situ..

mama aini said...

assalam dela..mama pernah kesana (hotel sri malaysia)..tak tahu pasal tempat ni..kalau kesana mama try makan kat sinilah ..:)

Cik tikah said...

wah, sedapnya!

chuare (: said...

wah maih sini blnjaaa

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

perh!ni port lpk nie ptg2 minggu..ahaha

Fabulous Me said...

Thx for sharing.. Nk kene repeat nih :) Hari tuh p mne tah kedai.. X besh.

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaa..hee

suka mkn seafood gak..:)

KhaiRin - anies said...

satu hr nnt ajk la sy ke sini..tingin jg nk JJCM ni

Izan Ishak said...

bestnya kak makan2 kat situ. izan ni nama je org banting tapi tak pernah sampai bagan lalang.

kalau balik umah mak mmg jarang dpt ke mana2... nnti bila2 kena pergi lah sana juga. rasakan sendiri kesedapan makanannya...

terliur2 dah ni kak dela tgk jenahak bakar cicah air asam tu... huhu

Jendela Hati said...

meriah atas meja... menu best mkn ramai2...

ida said...

bestnya mkn seafood...akak pernah mkn kat muara aje...

IntaNBerliaN said...

tmpat ni nmpak best sesangatlah kak.. sempoi je.. sy mmg suke lah tmpat mkn camgini..

MulutPayau said...

amboiii dik, seronoknya dapat jalan2 cari makan...hehhee..Tapi makanan tu semua mmng bestkan....

Puan Kutu said...

meriah makan ramai2..nk cuba pun jauh sgt,sy nun jauh diutara nie..:)

akk panggil je muni.nak pggil kutu pun boleh..tu nama glamer.haha..sy dok kt sg layaq..

Kamsiah said...

salam
jenahak bakar tu mengamit selera saya...
yg lelain..alergi...

ZaNNa said...

mmg best eh kak?aritu g makan kt area2 bangi lame tu..then org meja seblah tu dari bagan..lari sebb xdpt meja..hahaha!bleh try neh~

mak encik | SZ said...

pertama kali g makan kat bagan lalang seafood tu tahun 2008..pastu takde g lagik..huwaaaaaa

Liza Razak said...

saya pon tak pernah sampai ke sana.nak cuba jugak la !! :)

AMALINA YA'AKUB said...

yum yum yum sedapnye... lapr..

LinRosly said...

Assalamualaikum Dalilah
Selamat tahun baru 2012


*Sedapnya menjamu selera...Bagan Lalang tu kat mana?

Rozita said...

Akak pun ke bagan lalang petang ahad tu, tapi makan kat kedai opposite yang dela citer ni. Pada akak, masakannya tak sedap dan mahal pulak reganya. Kena cuba tempat yang dela pegi nih !

Zie said...

Bestnya...

CekbOlat-bOlat said...

wahh.. kkak mmg kaki mkn ! pewwitt

Tiramisu Fatiema said...

sotong celup tepung sy suke sngat..sedap..salam kenal singgah balas kunjungan..baru berkesempatan

ajumohit said...

Pernah mkn sekali jek tp bukan Kedai yg dela mkn ni, seafood mmg sodap hihi

Miss Purple Ungu said...

mmm....sedapnya makanan
dela buat miss purple jd lapar plak pepagi ni ;)

aNIe said...

Dela...akak pernah pergi makan kat sana sekali je...tapi tak ingat restoran yg mana...tapi memang sedap....

dwaty said...

dah banyak kali ke bagan lalang... rasanya pernah sekli makan di senandung malam...

kakchik@ella said...

Alahai .. lama btl saya tak makan berhidang ramai2 camni.

suri solehah said...

macam2 ada,,teringat masa akak duk sijangkang dulu..wekend je mesti ke bagan lalang

fieda said...

meriahnya mkn2..

So Shy Lady said...

BL mmng femes dgn ksdapn seafoodnya..malangnya akk blum pnh smpai lg k situ. asyik mrncng nk pgi tp t.pgi2 jugak hadoi

nazirah said...

wOwww syIOkknyee tengOkkk.. aish ni yg rasa mcm nak g serbu bagan lalang tu jew huhu

Ibuhani said...

Untunglah dia....rezeki dpt makan free!

c'axoera said...

sana sini kesah makan....lapar lah pulak tgk makanan :D




http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/www-14-wednesday-wild-cute-guest.html

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

walahhh...tiba2 daku tergoda melihat makanan2 itu...

アヌムちゃん said...

sdp2nya menu..

Hanis MY said...

ya ampunnnn sedapnyaaa semua makanan tu pengsan tengok, terliur sgt2 esp tang sotong celup tepung tu...

Queenie said...

selalu nak makan camtu kat aMelaka jer...

aka ni kedekut sket nak makan camtu kat luar...kdg harga tak masuk akal hehe...sker beli, masak sendiri, puas gitu..terok ek?

zulhilmi tempoyak said...

br p ritu... mhl ke murah..??

Kamalia said...

SEdapnye..tak ingat bila kali terakhir mkn kat situ..

Mama Adam said...

Aishhhh... Kebetulan lom dinner lg ni. Lapo nengok

Koding said...

Satu ketika dulu aku memang rajin ke mari..
tetapi sejak dah tinggal di temerloh, bagan lalang kekal dalam kenangan...

▪imie fatima▪ said...

mmg best,tapi biasa imie makan kat tempat sebelah kanan tu,kat bagan mmg kena dtg awal kalau tak jgn harap lerrr nak dpt seat..enjoy..

wan nurul hezrina said...

senin depan hubbynyer bud=ffday..ingat nak belanjer dia makan kat bagan lalang..kata org mmg marveless menu2 kat situ

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -