Friday, December 9, 2011

yang mana ruang tamu pilihan anda........

Hari ni kerja pun tak banyak sangat, Sabtu, Ahad & Isnin cuti...... pastu bos 2 - 3 kerat ja yang masuk office jadi aku melayari internet search  deco2 untuk ruang tamu. Seronok la kalau dapat duduk rumah sendiri. Macam2 keinginan nak menghias rumah. Macam dela sendiri suka gambar no 1 dan no 2. Konsep simple dan modern tak perlu banyak2 barang untuk menghias..... Ini antara koleksi yang aku curi2 tengok. Mana tau boleh tercetus ilham nak menghias rumah sendiri seperti di sini. Kita mulakan dengan ruang tamu dulu. Jom tengok yang mana idaman kalbu.............. :)





1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15



selamat menjamu mata
P/s: tak pandai menghias tapi suka tengok hiasan dalaman yang cantik2...:)
tapi fulusnya tak berapa nak cantik...... :(
sumber : google









52 comments:

Ibuhani said...

Kalau k.ani....pilih no 2. Sebab sofa ruang tamu sgt2 comfy n warna2 putih n coklat tua sama decor rumah k.ani skrg.....hehehehe.....

ct rahani said...

sy suka yg no 2.. simple & cantik sgt..

Rinna said...

Cantik2 semua hiasan ruang tamu tuh.. :)

ieedaz @ mama_isha said...

ida suke yg no 3 tu..simple but niceeee...hihii

Izan Ishak said...

alahaiiii...sume pun cantik dimata ... izan pun sama, suka tgk yg cantik2 camni, tp tak pandai nak deko2 sgt....

zailamohamad said...

soft je kalernya..nampak sejuk mata memandang

Dalila Hamid said...

Ibuhani
ya ka.......hheee setuju dela pun suka color2 camtu.... :)

ct rahani
vote no 2 :)

Rinna
betul tu.. smua cantik :)

▪imie fatima▪ said...

no 9 sangatttt lahh awesome!

Ilyani Sophia said...

Nombor 9 mmg superb kak :)

Juliet_iRa~" said...

kak dela..ira suka semua!haha..;p

tp plg suka no 9.heheheh..:)

rmbang mata..heeee

Dalila Hamid said...

ime fatima
IIyani Sophia
Juliet_iRa

ketiga2nya no 3...hhee... TQ sudi komen..hhe

IntaNBerliaN said...

semua suka sbb semua nya cantik2.. :-)

So Shy Lady said...

rambang mt dbuatnya. akk ttarik no10 tu coz ada carpet bulu hitam ;D

Yati said...

Saya suka yang nombor 6. :)
Suka yang simple, tak banyak barang.
Salam kenal dari Yati.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semua pun cantik..
terutamanye N0.9.. ^^

ainnoraini said...

Semuanya cantikkk...
Tapi paling suka no12...

Teenager Housemaid said...

saya suka nombor 6 dgn 7..
simple, teratur n nice yet beautifull hehe

ida said...

Semuanya lawa2... No 9 kot..

afzalsukasuki said...

saya nak no.6.sempoi tak perlu crowded pon :)

Tihara said...

akk ske no 9 :)

c'axoera said...

semua yang ada kaler coklat, putih & hitam hehhehehe
kalau free semua pun okay jaaa hahahaha


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/hanya-5-perkara.html

ZaNNa said...

no 2..best golek2 atas kusi besau tu =)

eni osman said...

semua cantik2...kalau akk no 7 kut...sesuai utk rumah kecik...he he..
klik2 nuffnang dalila...support kawan2....yukk...:)

eni osman said...

sori..iklan nuffnang tak boleh klik lagi...nanti dah ok kak eni dtg klik balik key...tq...

LydSunshine said...

Semua cantik. Tapi saya paling suka yg kerusi putih dan karpet biru. Nampak sejuk.

Dalila Hamid said...

IntaNBerliaN
betul... smua teringin..:)

So Shy Lady
no 10 pun cantik .. modern

Yati
smua gmbar2 ni rumah2 malaysia... cantik kan... salam kenal dri dela jugak... :)

Dalila Hamid said...

LiLy @ MumMyQiStInA
wah ramai peminat no 9... :) citarasa mewah

ainnoraini
12 pun cantik ... warna terkini trnd rmh skrg

Teenager Housemaid said
pun cantik sesuai utk rmh terrece yg hall x bgitu besar... simple

ida
Semuanya lawa2 kan...hhee.... smua dela teringin

Dalila Hamid said...

fzalsukasuki
betul dik... nk berkemas pun senang..


Tihara
amboi rmi peminat no 9 disini.. citarasa mewah :)

c'axoera
smua teringin klau boleh main tunjuk2 ja.....hhee....

Dalila Hamid said...

ZaNNa
citarasa kita sama.....hhe...

eni osman
no 7 mmg rmh contoh utk terrece yg kecik... simple kan... senang kemas


LydSunshine said...
no 9 la tu....hhee

chegu abbas said...

cantik...bestnye....

aZuMaya said...

saya minat 999999999999999999

MULAN said...

saya yg tamak.. semua nak.. semua cantik..

sharul izam said...

sangat cantik ruang tamu ni...sangt eksklusif...:)

Dalila Hamid said...

chegu abbas
smua cantik kan?..:)

aZuMaya
9? rmi pmint no 9

MULAN
hha.... smua cantik2

sharul izam
smua cntik la...:)

mama aini said...

dalila..cantik & teruja mama dgn deco ruang tamu tu..tapi kat rumah mama perabut kayu..susah nak bersihkan !!..hu2x..

caliph shuriken said...

semua best2, x tau nk pilih mana satu, huh...

Kak Eiza said...

Mama suka no 3. Thanks Bela for sharing...dari mamaLUV

Acik Erna said...

semuanya cantik2 dan acik suka..tapi tak mampu untuk memilikinya.

mamashikin said...

kalau sy suka yg no2 dan no3..haish konfius...
mmg tak sabar nak duk umah sendiri..nak hias mcm ni, tp semua ni memerlukan fuluss yg bnyak..hehe..kena berjimat dr sekarang nampaknya..

Dinas Aldi said...

Semua pun cantik tapi akak paling suka no3 & 5 :)

norhafizahalias said...

pilihan ruang tamu ke 3 sebab chantek ! hehe.. :)

Cikgu Fikri said...

num 9 dgn 5...
tp pling best 9 lah..s
ejuk mata memandang...
biru plak tu....
5 plak nmpk mewah.... :)

MulutPayau said...

akak suka no 3...cntik sngat....

kakyon said...

akk suka no 6..langsir putih lembut..

Ungu Violet said...

suka tengok jugak...cantik..

ada duit nk deko lagii cantik...hihi

MamaEma said...

no 2 tu sangat cantik...tp semualah cantik2 belaka...perlu modal yang besarlah juga ni..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

2,5,10.. cantekkkkkkk

maszmadi said...

sume santik.... santik sangat..... bila lah bleh dok umah sndri ni yerk.. huhu

khairul said...

semua best..rambang mata !

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy suka semuaaa..


sbb sy mmg penggemar deco yg modern dan simple..


tp sbb ada anak kecik mmg kena elak pakai sofa kaler puith..

Mia Liana said...

mak aiii banyaknya...

sampai rambang mata nak pilih.

suka no 10. nampak simple...

mrsharis said...

SUka semua jugakkk...malangnya saya dilahirkan bukan sebagai interior designer.. sobs..
tak reti bab2 menghias ni..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -