Monday, December 12, 2011

sumber inspirasi ruang makan pilihan anda.........

Hari ini masih bercuti... biasalah replacement Sultan Selangor Birthday. En suami bekerja di KL jadi tiada cuti istimewa untuk mereka...hhee..... aku pun tak tahu nak story pasal apa... semalam keluar jalan2 shopping complex pastu makan2 fastfood yang pernah aku ceritakan dalam blog jadi nak ulangtayang pun tak berapa nak best. Lepas settle2kan kerja2 rumah baru la dapat mengadap depan komputerku yang kini sudah berwajah baru........ hhaa... lebih besar dan terang jelas wajahnya. Tak perlu risau kalau buka lama2 pun tak  melingkop cuma tak boleh di usung ke hulu ke hilir aja semuanya atas bantuan en suami dan adik aku...  hhee...hheee

Teruja sangat2 bila tengok banyak komen kawan2 pasal decoration rumah ni. Bila mengemas rumah tadi macam2 la yang aku angankan. Nak beli itu ini, konsep rumah yang macamana, cat dinding colour apa, bentuk perabut dan macam-macamlah. Kali ini aku search lagi untuk kawan2 cuci mata bahagian ruang makan (dining) pulak.... bila tengok decoration cantik2 ni memang seronok sebenarnya sampai boleh imagine macamana rupa rumah idaman aku nanti. Walhal bila kalanya aku nak duduk rumah sendiri pun belum pasti (kenalah berpijak di bumi yang nyata). Tak mengapa... tutup cerita pasal angan2 aku meh kita tengok yang mana pulak ruang tamu pilihan kawan2..... manala tau kawan2 bolehlah guna konsep ni untuk rumah sendiri tu... Pilihan aku no 5 dan 7.



1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


nak ambik ... banyak pulak gambo yang aku tempek.... mau juling mata2 tengok...  :)
walhal aku sendiri pun naik berpinau mata2 tengok... hheee
P/s: mesti teruja nak menghias rumah sendiri kan tengok gambar2 begini ..hhee
gambar: google






34 comments:

mama aini said...

salam dela..cantik kan !!..mama pun layan pic.ni..he2x..rumah mama pulak hampir semuanya jati..hu2x..susah nak membersihkannya..rasa menyesal pulak pakai kayu ni..he2x..

KhaiRin said...

sy suka kaler putih n of coz my choice - yg kaler putih jg

maaf br sempat nk jengah

Fabulous Me said...

Nyaman je kn

Tihara said...

akk ske yg color merah..no2 :)

Dalila Hamid said...

mama aini
x pa mama aini... perabut jati tahan lama... x payah fikir nak tukar color atau kusyen... tul x?..hhee

missgee said...

Suka yang no.5 tue..
Suka sebab berkenan dari
yang lain :)

Simple tapi nampak lawa

aNIe said...

Dalila...akak suka meja makan kayu bewarna hitam... rumah belum ada lagik ...tapi dah berangan nak perabut hitam atau coklat...heheheh

mokcik-ann said...

suker semuanyer..

blogtilldrop said...

suka 2, 5 , 8... simple

Ungu Violet said...

nomo 3 tu sweet jer kaler putih..

tapi senang la pulak nmpak kotor..kalau rajin takper laa...hihi

Sz said...

takpe dela..
angan2 / berangan tak kena bayar deposit ;)

~mak encik | sz~

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

! tulisan buruk ! said...

; cantiknya.

Cik tikah said...

suka no 3 :)

Ibuhani said...

k.ani suka no. 3 n 5. Kemas, cosy n nmpk selesa sgt3. Dela sama ngan k.ani.....suka berangan! Lg best bila ia jd kenyataan!!! Smoga impiannya tercapai......insyaallah....GO Dela!

MulutPayau said...

semuanya cantik.....akak berangan nak dapur yg warna hitam putih jer...tgh buat skrng ni...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai suker pic no 18 tue....ngeee

Dinas Aldi said...

Semua pun cantik, waduuhhhh..

MamaEma said...

berangan juga nak dapur sebesar kat dalam gambar2 ni

GreenJade said...

foto 16 tu cantik sgt. simple.

salam kunjung balas.salam ukhwah sis :)

munna said...

CANTIK2 SEMUANYA...

MUNNA TUNGGU RUMAH SENDIRI BARULAH BOLEH DEKO2 NI

SeputihSalju said...

semuanya sy suker..taktau nak pilih mna 1..hihi

khairul said...

silap hb boleh terlena kt meja mkn ni

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. sume cantek2.. tak tahu nak pilih mana 1 kan~

afzalsukasuki said...

sy suka no.14 :)

maszmadi said...

erm, kalu ruang makan tepi pintu keluar, pastu kat luar tu wat kolam ikan yg ada air terjun n pergola... bestnyer.....

wah verangan x hengat... huhu

mamaNoriz said...

uiskhhh, cantik sgt!

nak nangis rasa tgok deco cam tu...huhu, tak mampu je...

kiz said...

simple dan santai je tu..selalu mimpi nak yang mcm ni..tetapi tak sempat sebab dah terjaga.

fieda said...

Wah...ctk2 gambar ni..

Bui Junaidi said...

semuanya cantik2..mmg rambang mata tengok

So Shy Lady said...

akk bknan plak no 5 tu. next n3 dela taruk gmbar langsir plak ye;D

mrsharis said...

Nak pilih semuaaaa...cantik2

Dalila Hamid said...

So Shy Lady

cantik kan no 5... simple ja... langsir? boleh3....nanti dela cuba usahakan......hhe...

Jendela Hati said...

smue cantek2

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -