Wednesday, December 21, 2011

tengok wayang MI Ghost Protocol

posing sikit





Aku tengok wayang hari Sabtu tempohari. Lepas acara family day di Cyberjaya terus kami gerak ke space U8 tengok wayang MI. Sampai sini pukul 3.10 ptg dan wayang pulak start pukul 4.30. Jadi kenalah lepak2 dulu tunggu wayang start. Aku dan suami memang minat filem2 camni, kalau filem ganas2 macam alien, predator n se-angkatan dengannya kurang minat sikit. Macam filem2 epic seperti prince of persia,  national treasure, 2 fast 2 furious dan se-geng camni aku boleh layan. 
Paling best adegan Tom cruise panjat bangunan tertinggi dunia, Dubai dengan sarung tangan melekap di cermin memang suspen sangat. Siap lari tepi2 tingkap, adegan ribut pasir, pelakon pembantu pun best jugak sorang macho dan sorang lagi lawak sengal2, ada adegan heroin lawan2 itu yang cheq suka hhee............ pastu Anil Kapor pun berlakon jugak walaupun adegannya sikit aja.... syabas bete!!!!
Bagi aku jalan cerita MI best walaupun heronya Tom Cruise tak berapa nak muda
remaja dah pun.......hhheee. Lagipun aku layan cerita ni sejak aku muda lagi..... :)
Jadi mana boleh terlepas menonton MI. Aku bagi 4 / 5 bintang.... hhee




singgah minum2 dulu di Cool Blog


chocolate blog & mocha blog


jemput minum!!





36 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

hr tu we all g tgk alvin chipmunk kat cni gak..xperasan pulak ade coolblog.. kedai kebykkan mmg lom bukak kan..tapi best la MBO kt space u8ni... maybe baur lagi kot ;)

fieda said...

seronok dela gi tgk wayang..apa2 pun air tu nmpk sedap ..hihi

Ibuhani said...

knp x review pn citer tu.....sedap ke citernya?

ct rahani said...

lama betul x tgk wayang.. beli cd jelah jawabnya.. cool blog tuh betul2 mengujakan.. hiks..

rasp said...

i pun nak gi tgk citer MI nie..
sbb mmg dok folo citer nie...
tengoklah wiken nie ker gi...

Cik Ina Do Do Cheng said...

tak sabar cik ina nak tengok wayang hujung minggu ni. cite tu best ke? cam cik ina nak tengok cite tu plak.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hubby lily dah nonton dia cakap best...dia pun tak pernah miss citer ni..

Cool blog..sedapnye..^^

cik najihah said...

bes x?

Dinas Aldi said...

Best kan pelem tu? Akak kalau cerita yg banyak meletup, tembak2, terjun2 bangunan memang suka tengok kat cinema. Baru havoc sikit dengan sound systemnya tu, hehe.

lia said...

blom b'kesempatan g tgk... dan list nak tgk jd makin panjang he3

|| NaFiRaa || said...

best ar.. kuar dating ngan hubby dia.. jeles tengok~

eB ezrin said...

nkk sgt pegi tgk movie tapi anak2 x mo duk diam. hu3

sue zainun said...

aritu nak g tengok cite ni la tp xsempat..hehe saya minat tom kurus :p

KhaiRin said...

x berapa berkenan dgn tajuknya... hero macho da..tp tajuk mcm cite bdk2

afzalsukasuki said...

pergh ah kak model tak hengat.kalau digandingkan ngn tom cruise dalam citer sembulu pasti meletop!hahaha

Tihara said...

best tk cafe tu,nama pn unik seswai utk blogger2 hiks :)

Acik Erna said...

Dela citer hantu ke.kalau acik suka cerita2 yang adambinatang2 besar tu..buaya ke..ikan ke..atau yang pelik2 tu la..yang siap mengganas tu.
dulu2 kan banyak cerita macam tu kan..tapi acik dah lama betul tak masuk panggung wayang ni..

SeputihSalju said...

dah lama tak tgk wayang....sekali sekala tgk pun best jugak kn...:-)

SeputihSalju said...

ohya lupa plak..klik2 tabung rumah akak...:-)

say to easy=) said...

ala..iz x pgi tgk lagi nie cter MI

remyhazza said...

setuju benar dgn komen utk filem nie.....tapi kalau perasan....
M.I.4 nie lain sikit dari yg dulu dulu2......

Papa Mifz said...

dah lamo tak tgk wyg..huhu

Noli@Ibu Wafa said...

ishishh..kat bentong nih xde wayang..uhukkk

Juliet_iRa~" said...

wahh dating ea kak..hee

cool blogggg..nak juga..;p

Khairil said...

best juga tgk cerita tu...nanti nak pergi juga le...

kazmyra afkar said...

jom2 join.. ada lucky draw kat my blog...

http://crazygurl579.blogspot.com/2011/12/crazy-luckydraw.html

aNIe said...

Dila... akak belum tgk lagik filem ni...ntah bila nak pergi pun tak tau...

mama aini said...

bestnya kalau mama dapat melayan movie !!..he2x..en.hb skrg ni dah malas nak layan movie dipanggung, beli dvd je nanti katanya..ha2x..

Prettywrite said...

tak pernah tengok wayang..tunggu tengok cd jerlah..:)

salam kenal..:)

IntaNBerliaN said...

dh lama xtgk wayang... alisha ni msh kecik risau takut dia buat perangai dlm panggung.. tu yg xberani nak g tu..

Zanna Rohim said...

Wah..sedap nyer cool blog

noornazuha said...

citer tuh mmg superb la..2 1/2 yg sangat berbaloi......

sudipVSsenduk said...

dah berkurun tak pi cinema. Bes jugak kan sekali sekala layan..

kakyong said...

sedapnya air tu..

ramai nya yg dah tgk movie nih.. ntah bila lah nak masuk tv yer...

ZaNNa said...

aaaa..nangis..dh bape hari sy nk p tgk kt alamanda tp tiket abeh..bukak la byk2 sket hall ='(

KizZ said...

Hihi..cool blog memang best...terbaik...

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -