Thursday, December 8, 2011

Istana Bambu Restaurant - celebrate birthday

siakap sweet sour - sedap!!


green curry chicken - boleh la....


 kailan ikan masin - ok jugak... 
ikan masin pun banyak


tomyam seafood -  isi banyak .... 
tapi tak best ... kurang rasa masam2 limau
tak pedas pulak tu....... manis la  :(


decoration restaurant memang cantik


 decoration menggunakan buloh termasuk meja dan kerusi makan










Kali ini kami celebrate besday makan2  di Istana Bambu Rastaurant. Sebenarnya makan2 sini awal sehari sebelum tarikh besday en suami. Sebabnya adik lelaki aku nak bercuti ke Singapore hujung minggu ni jadi kami percepatkan 1 hari celebrate dengan dia sekali. Tiap2 tahun kami akan celebrate bersama tapi cara kami pulak berbeza. Siapa punya besday kena bayarkan makanan dan restaurant pilihan orang lain yang tentukan hhee...hheee.... begitulah setiap tahun rutin kami. Lepas magrib terus kami bertiga gerak ke sana. Restaurant ini terletak area Ampang tapi memang jam teruk la tambah2 time orang KL balik kerja. Mau dekat 2 jam dari rumah baru sampai sana. Pastu guna direction GPS memang haru-biru betoi macam mau pitam!!... Nasib baik pusing2 dapat jugak jumpa restaurant ni betul2 tepi jalan. Komen tentang restaurant ni mengikut citarasa kami bertiga, 6 1/2 bintang kami bagi. Tekak orang utara ni suka tomyam merah, pedas dan masam2 sikit tapi sini macam manis la pulak. Macam2 menu ada... cuma ini saja yang di order untuk 3 orang makan. Kalau banyak2 sangat pun membazir pulak. Restaurant pun privacy sikit dan menarik. Sesuai untuk santai2.


Location:
Istana Bambu Restaurant
Lot 841 - 842, Jalan Hulu Kelang
Ampang, Selangor







50 comments:

rara pinkmafia said...

rara penah mkn sini.daging msk kicap dye sedap.tp service dye bad sket.dorg kata restoran ni aznil punya kan.

Rinna said...

Nampak sedap semua lauk pauk tuh dan menyelerakan.. tak pernah lagi sampai ke sana.. :)

|| NaFiRaa || said...

ikan siakap tuh kasi kecur air liur jek.. lama x makan seafood.. sedapnye..

cantek lah restoran dia.. unik sgt..

kakchik@ella said...

Restoran ni mmg tersenarai "Yg wajib KC terjah"

Qaseeh Tolia said...

Ramai org kata glamer ..belum berkesempatan...sedap tak??

-Sara- said...

sedapnyaaaaaaaaa! ;)

Salina@IbuAqil said...

Tgk tom yam yang x tahan tuh.. ;)

eB ezrin said...

sdp x? mhl x? terujer nih :)

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

mak aiiiiiiiiiii.. canteknya view restoran.. shoot cantek ni..

ayu said...

dekat je dgn rumah ayu ni...mmm...makanan dia pedas tak? sebab ada yang kata tak berapa pedas sgt..

mr.curly said...

mmg nyaman dtg sni..deco pn cantik..

c'axoera said...

nampak mcm menarik....nk gi try test lah..:D


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/laju-kee-meyh-try-test.html

maszmadi said...

salam kenal,

hurm, teringin nak pi sini, tp jalan ke c2 mcm x leh cam jerk... jem lak tu.. huhu

wahida said...

cantiknya deko dia...
rasa nak gi terjah la...

aNIe said...

Salam Dalila... ari ni baru dpt cari blog dalila...hari tu akak klik kat nama tp tak jumpa...

Akak ni pun sama kalau celebrate birthday mesti pergi makan2... takde hadiah...hehehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina dah nengok restoran ni kat JJCM , kalau tak silap cik ina.terliur nengok kailan.

Izan Ishak said...

terliur dah tgk tomyam tu. izan pun yg masam2 n pedas.... lauk tu semuanya nmpk menyelerakan...lapar pulak...

Kazman & Sue said...

Salam kenal dari kami sekeluarga
cantiknya tempattt.... selamat hari jadi jugaa....

Dinas Aldi said...

Betoi kan, orang utara makan kalau yg pedaih tu mesti cukup pedaih, yg masam mesti cukup masam, kalau tidak, cedihhh..

Tapi nampak sedap semua lauk pauk tu :)

Rasa tenang ja dengar lagu Ocean Deep ni..

IntaNBerliaN said...

cantik giler tempat nih!! teruja la pulak.. hihii

lia said...

deco mmg superb habes....

Juliet_iRa~" said...

nmpk sedap sgt..hee..

suka deco dia..:)

emy zulaiha said...

eh area ampang>kat ne eh emy tak tau. mknn nmpk mcm sedap.deco pon cantik.

nak menang adiah best2 tak? Jom join giveaway nisa

SAYA BUKAN SAMDOL said...

kak terliur tgk lauk pauk tuu . mesti cuba nih

Dalila Hamid said...

rara pinkmafia
nak order daging masak blackpaper tapi cuma untk menu tengahari saja... pasal aznil tu kak kurang pasti pulak...

Rinna
lauk sedap jugak... tomyam kurang sikit

Nafiraa
Siakap mmg sedap!

Kakchic@ella
mesti cuba JJCM

Qaseh Tolia
rasa tu ok jugak... tomyam ja kurang.. tpi ikur selera masing2.. klau pedas lagi best!!

Sara
JJCM

Salina@IbuAqil
tomyam bagi dela biasa2 aja..

eB Ezrin
boleh tahan jugak wlaupun tomyam tu mcm manis sikit. Total RM140 trmasuk air


ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...
deco mmg cantik... :)

ayu
betul tu... tomyam x pedas la... dela suka pedas2..

mr.curly
betul3.. relaz x ja

c'axoera
jemput la JJCM

maszmadi
pergila hari minggu x la jam sgt... dela pergi hari bekerja tu yg jam sgt... x rugi mencuba:)

wahida
terjah aja.........:)

aNle
salam kenal..hhee selalunya ada makan2 dan hadiah pun ada...... hhee

Cik Ina Do Do Cheng
pernah masuk TV rancangan yg bufet berbuka puasa tu... hhee

Izan Ishak
lauk lain2 ok... cuma tomyam kurang sikit

Kazman & Sue
Salam kenal jugak... Terima kasih

Dinas Aldi
betoi sangat2... kalau tak pedas x meleleh ayaq mata x best sangat...hhe.. dela suka lagu slow2...

IntanBerlian
jemput la ke sana

lia
deco mmg cantik

Juliet_iRa
makanan tu sedap sgt tu x da la... tapi boleh cuba...

emy zulaiha
cubalah

SAYA BUKAN SAMDOL
cuba la... hhe

Citra NaniZam said...

Wah makan besar ye.. happy birthday tuk suami Dila ye.. semoga kalian bahagia selamanya

Melati Qistyna's Mummy said...

Meriah tgk makanan tu, nanti akak nk try la satu hr nanti... :)

Dalila Hamid said...

Citra NaniZam - terima kasih doa kamu... amin hhee

Melati Qistyna's
kak..... nanti cuba la... menarik sgt restaurant ni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk makanan2 tu semua..^^

Miss Purple Ungu said...

mcm best je restoran ni...
btw, hepi bday utk en suami ye :)

Marsha said...

Marvellous nye lauk pauk Dela....sedap2...=)

Dalila Hamid said...

Lily@MumMyQistina
Jemput la makan2..:)

Miss Purple Ungu
cuba la JJCM sini.. terima kasih ucapan Miss purple...hhee

Marsha
kena cuba ni Marsha..hhee

kakyong said...

cantik lah tempat makan nih...

mama aini said...

dalilah..restoren tu dekat sgt dgn rumah adik mama..tapi tak pernah makan kat sini..ramai kata tak sedap..hu2x..lain org lain rasanya..he2x..

So Shy Lady said...

wah kemain mkn sdap2. gulp tlan air liur tngok smua tu, restoren pun nmpak unik ;D

happy belated birthday wat hb dila. moga bahagia sokmo

rasp said...

slalu lalu tapi tak pernah lagi mencuba...
one day nak try gak aa...

Dalila Hamid said...

kakyong
jemput la ke sana

mama aini
sedap sgt tu biasa2 aja.. tpi tomyam tu buat potong mood kami...:(

So Shy Lady
terima ksih doa anda....amin

rasp
cuba2 .....:)

Citarasa Rinduan said...

peeehhhhhhh

nampak berbaloi2 lah restoran tu..
ala2 kampung..
i like

lila.. kalau ayu kesana, mana tau 1 hari, mana tau.. ianya bakal menjadi kawasan jalan2 cari makan kami

thanks ya

Juliet_iRa~" said...

nt blh cuba heee..

:)

ILA SYAMILA ♥♥ said...

gila sedap. ni yang tak tahan nak balik kampung nih. nak makan mcm tu jgkkk :(

khairul said...

sumpah ! terlioq dh nie

Dalila Hamid said...

Citarasa Rinduan
patut cuba ni..

Juliet_iRa
jemput2..

ILA SYAMILA
hujung minngu ni kena balik kg la klau camtu...hhee

khairul
sekali-skala turun KL singgah la... cuma kurang pedas sikit... :( potong betoi

nabilasyafiqa said...

menarik gile tempat ni.cm best je kailan tu ....

Aida Omar said...

restoran cantik, tenang je..makanan lagi sedap..hehe.

Dalila Hamid said...

nabilasyafiqa
Aida Omar

pergi JJCM situ... :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..

br dpt jengah blog awak


sy klik kt nama kuar page yg google + tu..tu yg sy x paham.


jenuh cari link utk ke blog akhirnya jumpa gak


sy x penah mkn sini


happy besday utk suami ya :)


moga dipanjangkan umur dan murah rezeki

MULAN said...

hajat hati nak pi tapi bila sampai je kl, macam2 benda nak kena settle... langsung terbengkalai hasrat di hati...

Dalila Hamid said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
ada link dela sebelah kanan side bar..hhee
terima kasih doakan utk suami dela.. terharu ada lagi ucapan untuk dia..hhee

MULAN
tak pa... nanti boleh singgah... tempat menarik.... jemput JJCM

akuzle ayu said...

manis psl perasa terlebey kots? dgr kata rega ae mahei... mknn x bpe besh...

Dalila Hamid said...

akuzle ayu
x tau la... perasa lebih kot pun ada juga.. x pedas..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -