Sunday, December 18, 2011

family day 2011









Semalam aku joint family day tempat kerja suami di Kelab Komuniti Cyberjaya. Program start pukul 9 pagi tapi sesat jalan ke mana hala pun tak tau sampai sana dalam pukul 10 lebih camtu la. Ini kali kedua aku joint family day tempat kerja suami. 2 tahun lepas di PD rasa lebih meriah sikit lagipun dapat bermalam disana sekali. Kalau nak tunggu office aku sendiri yang buatkan family day memang dalam mimpi jalah....!!!. Tema baju warna merah tapi disebabkan lewat diberitahu tak sempat la aku mencari baju warna merah. Sekadar tudung aja warna merah. Suamiku pulak lagi la tak pernah ada langsung baju warna merah jadi kami pakai apa yang ada saja. Dah nama pun family day macam2 acara la untuk budak2 main, boleh tumpang seronok ajelah tengok mak bapak dan anak2 main. Aku dan suami tak dapatlah joint apa2 game pun maklumlah hanya berdua saja. Sekadar jalan2 ambil gambar dan tengok anak2 kawan suami main itu aja lah. Sekali-sekala family day begini boleh la kenal kawan2 baru tak adalah stress dengan kerja saja. Tapi yang tak berapa nak bestnya selepas selesai acara semua pakat2 nak balik rumah saja... aku ingat nak la jugak ramai2 jalan Putrajaya sebab rasa macam sekejap ja jumpa. Lagipun bukan selalu dapat keluar ramai2 begini.... tapi mungkin mereka punya program sendiri jadi kami berdua ja yang free.......hhee





acara paling ditunggu-tunggu


sodap jugak!





Kemudian sesi makan tengahari dan lucky draw. Tapi tak ada rezeki kami berdua nampaknya.... tak mengapa 2 tahun lepas dah dapat hadiah lucky draw, tahun ni kami bagi peluang orang lain pulak yang dapat. ( ayat penyedap hati ) hheee. Menu makan tengahari disini pun menarik jugak. Makan ala buffet 1 kepala  charge dalam RM22 sahaja. Ok jugak menu2 sini walaupun tak banyak sangat pilihan tapi sedap2 la jugak.  Menu seperti nasi, bihun goreng, chicken chop, steak, ikan, ayam & daging grill,  pasta, desert buah-buahan, minuman dan macam2 la. Cuma mata tu tak la sampai juling tak tahu nak pilih makanan mana yang nak di SEBAT dulu... simple saja....hheee....




35 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

sedapnya buffet tu, satu kepala RM22 berbaloi. bestnya kalu kat tempat keja cik ina adakan family day cam tu.

Jendela Hati said...

salam pagi ahad. singgah & follow.

smlm sy pun ada famili day kat lost world of tambun...

Emy Omar said...

Sedap menu nya..berbaloi la kan..

amirahyusoff said...

uishhh bestnya hari keluarga~Makanan dia pun sedap2 belaka nampakany :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..meriah jer..
makanan pun sedap2 tu.. ;)

Ibuhani said...

x der rezeki......next year ada lg family day! Masak black pepper tu cam sedap jer...... :))))

kpah k-poh said...

yg lain2 tak penting...yg makan tu yg penting....heeee

IntaNBerliaN said...

seronok dpt join family day camni kan.. :-)

KhaiRin said...

hujung2 thn befgini mn2 je ada wat family day kn?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Dulu masa keje ada lar join family day nie...paling sonok tentunya budak2.

Acik Erna said...

Deela..memang menarik nampak menu tulengakp..buah ada..kuih pun ada ye..mesti sedap.

Dinas Aldi said...

Daging kambingkah itu? Yum yum!

ajumohit said...

Bestnya joint family day, takpe dela tak dpt lucky Draw dpt makan best dh hihi, rm22 bbaloi ;)

kakyong said...

apa menunya tu..? kambing kah?

mama aini said...

best kan dela dpt join family day..blh kenal kawan2 baru...

Teenager Housemaid said...

wahh bestnye family day die..:)

kak ina kl said...

suka gi family day selain dapat makan dapat pot pet pot pet kannnn

afzalsukasuki said...

perghh akak men sukaneka ape kak?uhuk3

Dalila Hamid said...

kakyong
kambing sedap......hhe... lembut ja isi kambing tu..

MulutPayau said...

akak pun suka kalau fmly day...suka sbb dapat makan2...hihihi....Tapi tgk makanan tu mmng sedap!!!

MamaEma said...

seronok berfamily..seronok juga bab makan..hehe

khairul said...

wow best

|| NaFiRaa || said...

bestnye!!! kampeni saya x pernah wat famili day.. asik tumpang famili day kampeni hubby jek.. sadis kan~

Tihara said...

wow meriah ada familiy day..buffet tu pun not bad kan :)

Rinna said...

Bestnyaa dela.. join family day.. dpt laa melapangkan hati..kan.. makan pun sedap2..tuh.. :)

Qaseeh Tolia said...

Sedapnyer makan...ishhh jealous nih.. Kucky Draw?? Maybe next year la pulak..kang penuh pulak rumah tu

c'axoera said...

makan makan makan itu ajer heheheheehe

Aqiim said...

adui tengok gmbar makanan petang2 macam nie,,
tiba2 rasa lapar pulak..
hehehe

GreenJade said...

wah berpatutan n berbaloi tu..meriah menu dia.

salam singgah di petang hari. :)

Alin Marlini said...

bestnye tema merah..suker sangat..

Dela..Alin ada tag untuk Dela..kalau rajin joinlah..

http://cinta-matahariku.blogspot.com/2011/12/ladies-photographer-giveaway.html

Juliet_iRa~" said...

wahhh mcm best je kak..:D

seronok dpt knl2 dgn kwn2 hubby akk jg ek..

ratusiput said...

dlu masa ratu keje pun...tema baju utk family day kaler merah.agaknya merah mmg warna ygg ceria dan senang cari agaknya kalau dah reramai.tp la ni dah tak keje...nan ado family2 day bagai.family day sndiri je la jawabnye...

MamaYatie said...

kami langsung tak pernah dpt lucky draw..huhuu

Rm22 ok la kan.western tu..

~ yus ~ said...

menu nampak sedap..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau ada event kena pakai baju merah mmg laju jer kami sbb mmg bnyk baju kaler merah hihi

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -