Friday, December 16, 2011

cerita makan malam

ayam blackpapper


telur masak kicap




Menu makan malam yang simple2 sahaja. Nak kongsi resepi pun segan la pulak sebab aku main taruk ja
apa yg ada depan mata. Jemput makan semua.

p/s: untungnya gov staff nak dapat bonus lagi separuh.  Cemburu betul dengan en sebelah aku ni...
Tapi tumpang seronok untuk dia..... hheee  :) kena belanja makan2 la jawabnya!!!
tapi minggu ni tak dapat lagi .......  :(






28 comments:

SeputihSalju said...

simple tp menyelerakan.. dah lama tak mkn telur msk kicap...


klik tbung rumah akak :-)

Fabulous Me said...

Wahhh! Sedapnye lauk. Hhehhehe memang simple. Tp mmg tu la utk org berdua. Same la kite. Walau simple mcmane pon mesti msk. Sbb hubby suke mkn nasi. mkn cmne best dluar pon msti mlm bute sruh kte msk ;) sedap plak laa nmpk telo kicap tuh. ulam dgn cili padi. aduhhh.. lapo..

untong gomen.. :)

khairul said...

seyes..sy tengah telan air lior ni

laskar pelangi said...

slurppppppp *telan air liur*...HEHE;)

terliur punya pasal tau

Izan Ishak said...

sedapnya dela telur masak kicap... teringin nak buat tapi takut si abg yg tgk pantang tu terliur...

tahniah buat staff gomen yg dpt bonus tu...tumpang happy kan dela..

Tihara said...

ringkas tapi menyelerakan jugak kan :)

|| NaFiRaa || said...

terliur tgk ayam masak black paper tuh.. yum yum~

KhaiRin said...

mata sy ttp tertancap pd telur goreng kicap jg

IntaNBerliaN said...

walaupun simple tp sedap.. hihii

yahaya said...

mai buat teliog kat sini...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer, terliur..
seb bek dh makan, hehehe..
arini kite masak gulai lemak cili api ketam..
dh 2 pinggan hadap..;-p

untung bg mereka yg servis lama la org gomen ni..
staff opis sy kan, dpt dlm 7k bln ni,
bonus, gaji & tunggakan lulus peksa..
slip gaji dh kuo, tp bayarannyer 19 ni..

Dinas Aldi said...

Lauk pauk camni dimakan pulak dengan nasik baru masak berasap2, tak tengok kiri kanan dah aih!

Minggu depan kot masuk gaji tu, hehe. Akak pun keja gomen nih.

Dalila Hamid said...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
uik 7K... banyak tu... untuk dia tunggu lama2... bestnya dpt duit selonggok camtu... hhee


Dinas Aldi
kerja gov jgak?...bestnya... cemburu dela dgn gov staff skarang...

mama aini said...

ehem rajinya dela ..terliur mama lagi !!..he2x..beruntung kan kakitgn kerajaan..dela pun bolih tumpang bonus diaorg tu (en.sebelah)..he2x..

kak ina kl said...

janji masak sendiri kan..puas hati dari beli kat kedai yang rasa entah apa-apa

sue zainun said...

Simple2 yg cpt habis..arini sue msk simple gak ikan goreng,sayur kubis goreng ngan gulai ikan je..haha habis licin la..

jelah said...

sedapnyer ayam black paper tu...leh hulur cni sikit.............

ainnoraini said...

Masak sendirikan...semuanye sedap jer walau pun ringkas...anak2 kak ain suka lauk mcm tuu..

Alin Marlini said...

telur masak kicap tu menyelerakan..mesti tambah 2 kali nasik

mak encik | SZ said...

klu budak2 kat rumah ni mesti pilih yang telur masak kicap!

Teenager Housemaid said...

uish..mana ade simple..meriah tu..
and nampak sedap bangett..huhu

Cik Azizah said...

akak ayam blackpeper tu nmpk sedap..nak resepi..maklumlah baru2 kawen ni nak belajar masak..hhahaa

harrazdani said...

AYAM FIRST TU..NAMPAK SEDAP..;)

Ibuhani said...

ayam black pepper tu favourite kami jugak tu!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

simple tapi menyelerakan..tu yg best..boleh tambah nasi berkali2.. ;)

fieda said...

yg simple tu la yg sodap...:)

Cik Ina Do Do Cheng said...

yang simple tu sedap, cik ina pun suka masak ayam black pepper.

Dalila Hamid said...

Cik Azizah

malu la tnya resepi..hhee akak buat simple sangat... utk blackpapper tu ada ayam, minyak masak, sos blackpaper, 4 biji blackpapper ditumbuk, garam dan karot.

untuk telur pulak air asam jawa, bawang besar, cili padi dan telur... hhee simple sangat...

cuba la.. hhee

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -