Saturday, November 19, 2011

Mr Steak House, Sec 13 - Shah Alam

Makan malam kami hari ini di Mr Steak House, Sec 13. Restaurant ni di bangunan baru bersebelahan PTPL kolej Shah Alam yang lama. Dah lama teringin makan sini tapi en suami sibuk memanjang membantutkan keinginan ke sini. Semalam baru berkesempatan makan2. Dari luar nampak menarik sangat restautant ni nak2 hujung2 bulan camni mau kena se'pak harga sampai senget kepala2....hhheee... tapi bila tengok menu memang terperanjat sikit sebab harga makanan murah sangat. Kalau yang pernah makan western kat Kg Baru, KL camtu lah harganya cuma harga air buah mahal sikit RM5 kalau dibandingkan dengan Kg Baru cuma RM3. Tapi dikenakan service charge aja lah.... Sini ramai juga pelanggan tapi service lambat sikit la... mungkin staff kurang kot nyaris2 en suami suruh angkat kaki...... Memang bengang ikut hati nak cabut tinggal ja... tapi sabar jugak la... Kami order lamp chop, fish n chips, minuman pulak kiwi dengan honeydew. Sepatutnya kami order mushroom sup sekali.... sebab tunggu lama sangat terus cancel order. Rupanya mushroom sup tu dah siap cuma tak ada orang hantar ke meja kami... Nasib la... kami bayar apa yang kami makan aja le.......  



Lamp chop 


fish & chips



kiwi & honeydew


deco restaurant dari depan







tengok harga menu.... memang murah


menu lagi


Jemput makan
Sekian




32 comments:

Melati Qistyna's Mummy said...

Nampak menggiurkan la yg Lamb tu, tp akak x mkn lamb, kalau beef mesti menarik...hehehehe


Salam kenal ye....

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 said...

Wah..nampak sedap..nak cuba juga nanti..:)

komen n follow..:)

MulutPayau said...

sedapnya lamb chop tu.....dah lama tak makan...

Cik Ina Do Do Cheng said...

tima kacih sudi follow cik ina.


western food sedap, sesekali layan, kena plak ngan jus honey dew tu.terbaek.

NzA said...

xthn tgk lamp chop tu...meleleh2 air liur nie....

Puan Kutu said...

entri nie buat saya lapar.haha....

c'axoera said...

bismillah :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk makanan ni..
terus terasa lapar.. ^_^

Wanie said...

memang menarik makanan kat restoran ni..

kaklong said...

kepantangn kaklong dan suami kalau srevis lembab beno,pernah sekali kita dah lama oder,org sebelah yg baru smpi dpt dulu...tak ke menyirap darah...oder kami hilang katanya!
hampeh!

fieda said...

mmg tal blh tgk entry makanan..adoii..mula lapor memanjang..

Apeach Blogspot said...

sedapnya.chicken chop ada x?hehe

rasp said...

as salam...tq singgah ke blog i....

aduh...sejuk sejuk nie tgk food gini....
terkecur plak ermmm...

KhaiRin said...

not bad la harga dia...bleh msk dlm list sy ni

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Dalila,

Saya belum pernah sampai lagi ke restoran ni. Menunggu lama tu yg kadang2 buat kita malas nak pegi makan. Boleh terbantut selera.

IntaNBerliaN said...

alaa lamb chop tu nampak sedap!1 sy mmg suka lamb chop ni.. hihii

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah sedap tu . lapo lapo :)

RockMantiCks said...

wah enak nich jadi laper,hehehhehe...kunjungan balik di tunggu
jangan lupa follow ea???

Queenie said...

akak pulak, sedap camner pun, murah camner pun, kalau servis slow sedangkan pelanggan tak ramai mana, jawabnya mmg buhbye la...

hehe...

Balqis Zulkifli said...

sodap nye!! Hee

ibuintan said...

ni kenyang dek air nampaknya ni.. sedapnya lamb chop tu

Nonie said...

kt sek7 ade steak station tau...sedap2 jgk.blh la try..n belnje nonie skali.hehehe ^_^

Norlida Ramli said...

wahhh.sedapnya!
tmpt pun nmpk eksklusif la..hehee

mak encik | SZ said...

harga ok / reasonable...tp lembssss plak ye...sayang...

khairul said...

lama x pekena steak kambin

zailamohamad said...

tak pernah try makan kat sini..boleh cuba ni..kelaparan melanda bila tgk gambar..huhuhu

Alin Marlini said...

alahai dela..sedapnyer steak tu..anak2 alin suka ni...

indahhouse said...

Salam Dela,
banyaknya restoran yg bagus di sini. Terima kasih Dela, sekurang2 kalau trsesat ke shah alam, saya tau nak promot suami, makan kat mana. :)

mama aini said...

mama tak pernah try steak kat sec.13 ni..selalu makan steak kat`Secret R` je..

Lelord said...

lamb chop nmpak sgt menarik

anitadiana said...

sedapnya...lama tak makan kat luar...semenjak ada arisya ne..susah nak makan kat luar..biasa taupau aje...lamb chop nampak menarik...

MamaEma said...

wah, bestnya nampak.selalu makan makanan camni kat chop and steak kat serdang tu jer

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -