Wednesday, November 23, 2011

menu makan malam ayam masak kicap & sup ayam

ayam masak kicap


sup ayam


Tadi di office terfikir nak masak apa untuk makan malam hari ini. Kadang-kala masak selalu sampai tak tahu nak makan apa. Sampai ja rumah rupa-rupanya en suami sedang menyiapkan menu makan malam kami. Rupanya hari ini nak makan awal sebab nak tengok bola katanya. En suami memang cerewet bab2 makan tapi kalau time dia masuk dapur apa saja yang dia masak aku akan bantai makan aja tanpa banyak soal. Lagipun aku bukannya jenis cerewet sangat bab2 makan kalau time2 hari bekerja ni. Apa pun boleh sumbat. Jadi tak yah fikir2 banyak tolong2 apa yang patut di dapur pastu siap untuk dimakan. hhe..hhe...  





23 comments:

teacher anis said...

sup..i loikeee...nampak sedap lah sup tu kak dela

mama aini said...

rajinnya en.hb dalila masak ya..hb mama tolong makan je..he2x..

Yan said...

Hubby u sama cam my Hubby suka masak. I suka makan je..

Acik Erna said...

betul dela..makan aje..dan sykur dah ada yang tolong siapkan hidangan makan malam kan

♥MAMASYAZA♥ said...

kalo kat umah akak, sup daging memang feveret en. abah n anak2

MamaEma said...

sekali sekali suami masak..memang best kan..

mak encik | SZ said...

best ada masterchef kat umah tu!

|| NaFiRaa || said...

bestnye suami masak.. hubby saya x bape tau masak..tapi kalo dia masak megi..mmg mabeles!!

KhaiRin said...

sempoi..tp yummy!

Alin Marlini said...

terpesona ngan sup itu..

rasp said...

gembira rasanya bila si suami tolong masak kannnn....

shark said...

sup ayam makan dengan sambal kicap..TERBAIK!!

Queenie said...

halamak dalila...bertuahnya badan..
suami bertambah hensem bila pandai di dapur kan?
tak gitu?

Dalila Hamid said...

@rasp

alhamdulillah... suami mmg pandai masak... tapi klau masuk dapur mulut pun boleh tahan complainnya...hhee

Dalila Hamid said...

@Queenie

iye ke?....hhaa...

SeputihSalju said...

nyum2.. sedapnya..lapar plak tgk sup aym n aym msk kicp ni..hihi

C i k P i p i T e m b a m said...

huuu sedapnyee sup ayamm... ayma msak kicapp ! err tetiba laparrr

Dinas Aldi said...

Haa mesti lega tak payah fikir nak masak apa hari tu.

Salam ziarah :)

Juliet_iRa~" said...

wahh rajinnya hubby akk..

cuti msk la ea..heee

hari ni menu utama ayam yea..:)

mamaNoriz said...

dua-dua ni lauk feveret hero sya!

IntaNBerliaN said...

seronoknya suami tlg msk... leh rehatkan.. :-)

Salina@IbuAqil said...

lama dah x mkn pizza ni.. nyum3!! ;D

ecadwinkyasha said...

: wow,beruntungnya dpt suami yg rajin turun dapur....harap2 eca dpt mcm tu juga ^.^

lauk tu nampak sedap!.ne yg terliur ne.hehehe :)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -