Wednesday, November 2, 2011

akhirnya aku ......... potong!!!!

welcome unifi


bye bye P1


Akhirnya aku potong P1 Wimax's setelah hampir 2 tahun mengikat kontrak pakej RM99 pastu bulan 7 pulak upgrade ke RM 139 konon2 nak lebih laju.... tapi sama aja... meter speed still ciputt!!... hampeh, buang duit sungguh. Tambah2 malam hari dan hari minggu lagi la tahap keciputan makin melampau2. Akhirnya tak tahan  hari2 mengadap speed  tak sampai pun 1 meg, sentiasa nak kena complain kat customer service,  nak godek2 modem ubah merata pelusuk pun tak dapat menghilangkan penyakit ciput P1 ..... pastu serangan kami menuju ke HQ P1 pulak dan mereka hantar staff untuk service2 apa yang patut. Lepas service ada la dalam 1 minggu cecah 5 meg... mula2 ingat semuanya dah settle. Lama2 sikit penyakit keciputan tu menyerang kembali..... hari2 meter speed nak mencecah 1 meg pun payah.... Pastu snap gambar meter speed dan hantar ke HQ nak tunjuk bukti kepada mereka tentang service mereka. Last2 terus dapat potong  walaupun kontrak tak habis lagi en suami dan adik pergi bising2 kat HQ dan bincang2 akhirnya mereka setuju lepaskan kontrak P1. 2 tahun lepas memang service P1 ni laju aja area rumah aku ni dan paling best time balik kampung boleh usung modem balik sekali kongsi2 pakai dengan ipar-duai ramai2.... Kalau bawa balik kampung laju-maju la pulak, tak ada masalah ....... siap sampai 4-5 laptop sedut P1 aku ni. Sedangkan rumah aku cuma pakai 2 bijik laptop, kawan2 office pun ada yang pakai P1 pakej 49 tak ada la masalah kritikal macam aku ni....... ciput kadang-kala tu memang ada la jugak....... aku pakai pakej 139 tapi slow sangat2.....  sebab tahap kelembapan makin teruk dan penghuni rumah aku dah marah2 tahap CIPAN jadi kami potong terus P1 Wimax's. Maka bermula la kisah hidup unifi. he..hhe...  tak tau la camna pulak service ni kemudian2 nanti.....


SEKIAN! 


24 comments:

LYAfrina said...

potong..potong..potonggg...

mahal gak p1 yer.. lya gna stermyx dlm rm60 j sbln.. tu pon laju bdecunnn

makdara TERdiva said...

samalah dulu pun guna P1..at last potong..potong..potong..


skrg nak cari yg lain.. :)

pizet said...

okeh pasnie leh stori mori pasal unifi plak

KhaiRin said...

bese la tu hangat2 taik ayam..gempak je lbh kn

Rtp Farra Arisha said...

i used P1 Wimax's when i've been in malaysia..but its speed memang powerful ;) but kenapa yg akak punya lembap? emm :'(

ieda said...

harap2 ok kan dik
ada jugak komen cakap slow huhuh

Bidasari said...

Kita pun sama... dh pakai unifi...wow... d/load ke upload ke... lajuuuuuuuuuuuuu sesangat.... :-)

munna said...

bestnya bertukar ke unifi ... ramai dah yg complaint pasal P1 tu....

hakamah hamyadi said...

kencang ke pakai unifi???kama pakai streamyx asek limited connection je

MrS. F!zA said...

tgk kwsn kot kan..kwn kita kt kajang dia kata laju gilerrr.. kita kt rumah pakai streamyx rm109 sebulan..tu pon dah cukup laju dgn 512m

Qhaifa Nur said...

unifi - buat masa ni tip top...esok2 tak tau apa masalahnya pulak...

Kumbang Jingga said...

unifi??waaa laju tu...teknologi unifi cam korea punya tenet...tingin nk pakai tapi tak sampai lg kt kawasan umah

salina rabie said...

haha ingatkan potong apa.. nak jugak try pakai unifi agak-agak ok tak?

SYANI said...

Sekarang pakai streamyx je. Tingin nak tukar UNIFI tapi Batang Kali tak sampai lagi lak.

Rinna said...

Harap2 Unifi okey laa yer.. kalau tak okey jugak..tak tau le nak kata apa.. :)

Alin Marlini said...

Alin guna Streamyx jek...so far ok jek

Lyn Yusoff said...

I guna streamyx dah bertahun2 lamanya..
mmg bagus than others..
jrang sgt dia buat hal..
speed pun laju...
my bro guna unifi pun laju giler katanya..
besttttt!!!

nur atiqah wahida said...

unifi so far so good..lajuuuuuuuu~~

akuzle said...

byk tuh testimoni positif psl unifi neh so pelaburan kali ini berhasilllahhh....taniah2!!

Nuriy Arisa said...

unifi terBAIK!!lajuuuu ^_^

CTK said...

wah...nti cter la cmne ek...ct pon tertunggu2 neh..ct tgh cri broadband yng laju..menyusahkan ct nk BW lau lembab2 cmni...huhu

Fabulous Me said...

Suke! Nnti share exp cmne yek? P1 yg best tu lah, bleh bwk kmne2.. Tp smpi merapu die, kematu dibuatnye!!!! Unifi cm streamyx kn? Xle bwk p mne2.. Tp klu dh sgt mnyusahkn cm p1, dpt unifi ddk rmh je pon tnpa diusung xde mslh rsenye :)

Dalila Hamid said...

@Fabulous Me

buat masa sekarang ni... ok lagi... tapi x tau la kemudian2 ... untung P1 boleh usung merata2...hhee

NanieZara said...

hahaha..kebetulan saya kerja dlm dept unifi...ape2 hal leh direct complain kat saya eh..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -