Thursday, November 3, 2011

minum petang dan makan malam santai2 aja............


Lepas balik kerja terus buat  minuman strawberry untuk minum2 petang 
sambil menunggu drama Safiyya start.




mee bandung muar
 abaikan tepi2 mangkuk :) yg sememeh!!!


Menu untuk malam pulak mee bandung muar. Kami guna perencah dari Adami. Tapi sedap jugak rasa mee bandung muar brand Adami ni. Aku cuma masukkan sayur, ayam dan udang sahaja. Masak pun campak2 camtu ja .... main tutup mata pun dah boleh siap.... segera senang...hhe... senang dan simple sangat.....
First time masak mee bandung muar sebenarnya. Selalu beli makan di pasar karat stadium
Shah Alam sahaja itupun kadang-kadang ja bukak gerai tu...
 Kali ini masak sendiri aja....  malas la nak keluar makan.









21 comments:

mama maman said...

sedapnya..:)

KhaiRin said...

ada 1 lg mee bandung muar yg pemes..kt SS14 PJ

PinKy MoMMa said...

halamakkkk gabungan yang menariikkkkkk tu ;)
meleleh tengok!

ieedaz @ mama_isha said...

macam sedap je tgk air strawbeery tu.. tetiba rase nak minum air strawberry gak!! heheh

cikji said...

mak aihhh byknya strwbery,bsr2 lak tuh. terliur la plak

Tentang Kita said...

sudah lama x makan mee bandung muar...

Salina@IbuAqil said...

Uishhhh dear!! Strawberry tu mmg nampak menyelerakan.. Aqil suka tu..

dina darwina said...

sangat membangkitkan selera dina huhu

Yan said...

That drinks so tempting lah Dela.... Nakkkkk

tiEra said...

thanx sudi singgah blog tiera:)

lapo plak tgk mknn ujan2 nie..hukhuk

Rinna said...

Meriahnyaa mee bandung tuh..nyum2.. :)

khairul said...

SEDAP NYA KOMBINASI YG MENARIK TIME2 HUJAN NI

naa said...

nmpk sdp mee bandung tu..huhu

akuzle ayu said...

ambuih!! kreatif sungguh ngan minuman stoberi tuh...menggiurkannn!!!

Queenie said...

hmm...

sedap...sedap...
semua2 tu sedap-sedap

minuman tu..alahai..menitis2 dah ni
mee bandung Muor mmg sedap hehe
masak sendiri lagi sedapkan, wlp rencahnya beli
hehe...

|| NaFiRaa || said...

terliur tengok buah strawberry tuh..yum yum~

Juliet_iRa~" said...

sedapnya y strawberyy tu!!nak..hee

adami sedap ek?
sll beli y perencah y jual kat pasar muar tu..apa tah..pedas sikit..:D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

meleleh ayaq lioq tgk foods kat atas tue
oishii sou :))

CTK said...

haishhh..ini yg jeles neh....waaaaaaaaaa~

Nurhani said...

sedapnya.. bg resepi bleh

Dalila Hamid said...

@Nurhani

dik akak pun guna perencah adami aja...hhee .. minuman strabery tu klik tulisan bewarwarna merah tu...hhee

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -