Sunday, October 23, 2011

JJCM Restaurant Kampung Siam, Sec 13 - Shah Alam

Alhamdulillah..... banyak betul ucapan besday aku terima kali ini. Kalau dulu family dan kawan2 kenal sahaja yang wishkan. Sekarang zaman teknologi canggih dari telifon,sms, FB dan kawan2 blog dah boleh hantar message besday. Terima kasih sangat2 kepada kawan2, kakak2 dan adik2 yang wishkan besday. Aku rasa tahun ni ucapan yang paling banyak pernah aku terima....... terima kasih jugak kepada kawan2 blog, walaupun kita tak pernah bersua mahupun kenal tapi message2 kawan2 semua betul2 buat aku terharu sangat2...... SERIUS!!!... baca pun boleh tersenyum. Walaupun ringkat tapi setiap message yang aku terima betul2 bermakna. Semoga ucapan kawan2 semua menjadi satu doa buat aku mencapai apa yang dicitakan dalam hidup dan semoga atas keikhlasan kawan2 semua kita mendapat keberkatan Allah swt . InsyaAllah.



Ok. Seterusnya cerita pasal kedai makan. Disebabkan tarikh besday aku jatuh hari bekerja jadi kami  makan2 berdekatan rumah sahaja. Kami makan di restaurant Kampung Siam, Sec 13, Shah Alam. Malas nak JJCM jauh2 jadi kami makan2 disini sahaja. Tapi first time makan sini. Lepas magrib terus kami gerak ke sini. Menu hidangan dah tentu en suami yang pilihkan sebab dia memang seorang yang sangat2 memilih bab2 makan ni.... Aku ikutkan sahaja.... apa2 pun boleh sumbat!!.. mau tau saiz isterinya camna ye!!! :) .... bab2 makan ni sukar ditolak!!!!...... tapi tomyam sini kurang uummphh!! la... x ada rasa pedas......... rasa  limau pun kurang. Sampai sekarang kami masih mencari menu tomyam betul2 kawww....


mana nak cari ni tomyam betul2 kawww??...... ada cadangan?



Jom layan gambar makan2








ikan kurang fresh!! rasa pun biasa2 aja....








decoration restaurant ni ala2 thai siap pasang lagu thai lagi...




SEKIAN



28 comments:

apaajanews said...

SEDAP NAMPAKNYA...NANTI BOLEH SINGGAH PULAK.. (apaajanews - ada rewards)

eMMe said...

hye Dela! hepi belated busday dear!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Dela.sekali sekala mkn kat luar mmg bestkan...tambahan lak nk sambut hari sepesel,besday Dela...

hyazz said...

la...dapat makan yang tak bess lagi la hambar kan...
btw hepi birthday tu you Dela...semuga semua nye bertmbah succes yeahhh

Lieya said...

Uiiii sedapnyeee... Airnye menggiurkan tekak.. ehehee

♥MAMASYAZA♥ said...

air buah tu yg nampak mengancam sgt

khairul said...

lama x pekena tomyam ni Dila

MamaEma said...

namanya sahaja kampung siam..tp mungkin bukan org siam yang masak kan kot..

abah khalisha said...

biasa buka ke tomyam siam warna putih?

MyKhalish said...

hmmm sdpnya.. bole try test gak nih..

Liza @ Adzriel AB said...

tengok tomyam & petai pun dah cukup menggiurkan. terlupa tentang ikan.

El-Janna said...

wa.... macam sedap je.. tomyam kat tempat saya semua sedap^^ hey foodcourt jusco pun sedap tau

dela said...

jusco mane?

dela said...

abah khalisha

x kisah camna pun tpi tomyam tu mesti mau pedas .... ssh nak cari la..

mc'yun.. said...

hye,

better late than never kan..

btw, hepi belated bfday..

Yumida said...

hp belated bday...

sedapnyer makanan tu...menggoda jiwa n raga...

me suya said...

salam.. kalau singgah kuala lipis boleh suruh try kat restoran abg joe.. ade ummphhh jugak aaaa :) anyway happy belated birthday sis!

Cik Nurul said...

wah! sedap2 menu masakan die tgk kat pic tu.. huhu sape la nak banje kite...~ ;)

hihi

Fatin Mraz said...

happy birthday! =]

dhiera said...

ikan tu macam garing sangat je? saya pernah jumpa tom yam yang kaw kaw sedap tapi dekat perlis. he

dekat restoran din, kg jawa pun boleh tahan sedap

dela said...

dhiera..... nama restaurant din , kg jawa, Klang kan? nk kena p cari la... hee... :)

dhiera said...

a'ah..kampung jawa klang kak~ sedap tp dia tomyam putih.

mamaNoriz said...

yg oenting dpt celebrate dgn famili kan...

hepi besday dear, may all ur wish comes true!

gee ryder said...

wah sedapnye makan thai seafood!!

PinKy MoMMa said...

wahh makan berlagukan lagu thai memang feeling abis huhu..rasa mcm di thailand ;)

Dalila Hamid said...

pinky momma
feeling?... x da filing pun... terkejut ada le... haa... :)

Puan Kutu said...

perghhh sedap tu..hepy belated besday yer..may Allah bless u!

cikida said...

wow,,,bestnyee...:))hpy belated bestday 2u2 k..:)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -