Sunday, June 12, 2011

Puncak Mutiara Cafe, PP

Ok kesempatan untuk hari ke 2 acara JJCM aku di kampung...........
Disebabkan en suami teringin makan kambing jadi restaurant pilihan kami kali ini
Puncak Mutiara Cafe -  Bukit Mertajam, Pulau Pinang.
Perjalanan dari SP ke BM dalam 30-40minit camtu la....


ABC Puncak Mutiara Cafe 
ambik...Gedabak punya besar... 2 + 1 orang pun boleh ngap ni...
di beri 2 mangkuk dgn sudu siap2!



honeydew



kalamansi
( limau kasturi + asam boi ) yang ni sedap!!!



grill kambing 
daging kambing lembut 
cuma hiasan terlalu simple & coslow sikit sgt
tapi rasa ok jugak!!




beriani kambing
hmm... rekemen yang ni!!...
beriani sedap, isi paha kambing lembut dan pun gedabak punya besar
lapar la pulak.....:)




jalan masuk ke cafe ni adventure sikit coz kena lalui kebun getah!






Mutiara Cafe ni konsep ala kampung. Banyak pilihan ruang makan di sediakan. Kalau yang datang  makan duduk bersila pun boleh. Ladang kambing pun dekat2 ja dengan cafe ni. Tapi x ada la bau kambing sampai kt cafe ni. Permandangan sekitar cafe ni memang cantik dan selesa. Sekali sekala  time balik kampung datang sini memang best sesangat!!.. kalau datang beramai2 lagi seronok!!! Banyak kali nak singgah cuma kali ini berkesempatan.... Selalunya time balik kampung banyak sangat acara yang nak di dahulukan... ini pun curi2 masa untuk datang....:) kantoi sudah!!!


klau nak ke sini
kik
 .
.
.
.
.

jom JJCM
.
.

.

27 comments:

stellaizz said...

terliuq stella...fuhhhh i like kambing nyam nyam
kalamansi tedap tu....nak kena p cari nie :)

Amirah Adnan said...

kecuq air liuq tgk abc tuh!

Cik Ton said...

lapar perut nampak makanan tu, semuanya macam sedap jer...

blogtube said...

warrgggg! boleh terliur wooo, semua sedap2 blaka... nyum-nyum, ;thumb up; trus lapar perut nengok makanan tu! hahahaha

blog dalila tersenarai dalam list terjah bersama myobw..

taliff said...

Adehhh...kamu memang pandai mengambil gambar cendol dan makanan...sekarang pukul 12.30 lapaq nak makan lah pulak..terliur nie!! hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye ABC tu.. ;)

BUDAK TINGGI said...

akak sedapnya ABC tue..huhuhu..nak..!!!!

Cik Domo said...

beriani..yum3..dapnya..
lapa la bila tgk entry ni..huwaaa..hik3

Latest Entry: Doodle buat mereka part 2

♥MAMASYAZA♥ said...

tak tahan tgk abc tu, mesti sedap

cikji said...

klasik betul cafe tuh,kene lalu kebun getah lagi,hehe..
terliur ngn air kalamansi

HAFIZAL said...

hebat tuh...makan macam duk kat kg jer.

kyoshi_sousuke said...

bestnya abc tu~hehe

mohd sasuke said...

penah dgr tp x penah pegi lagi..hehe

Muhammad Burn said...

mcm best. msti mahai...

NzA said...

xtahan tgk daging kambing tu...feveret akak tu....

mrs.asrafovic said...

wahhh..sumpah sedap~~~..follow laa...
best2..
:)

ziL's said...

bestnyeerr

cikida said...

wahhh,,bestnyee ...dpt ABC tuu,,sodapnyee..terliur sudaaa.=p

wan_cikgumuzik said...

paling suka grill kambing,.. terrliuurr beb..!!!

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

uish..yg grill kambing tu best je nampak..hehe

adarnadzmie said...

sukanya mkn mkn kat situ ... nyaman kan.. besa gi mlm ja sana... siang belum cuba lagi...

ishiko said...

alahai sedapnye abc tuu...
ehh..sy suka restoran yg best d cantek^^
*bab makan sukaa je

アヌム ちゃん said...

sedapnya abc tu..mkn time panas2 mmg besttt..huhu..cni xde jual abc..sob2

syafiqakarim said...

arghhh...
sedap sedap semua nyaa

dela said...

tetiba ja terasa lapar tgok blog sendiri..:) Terima kasih..singgah selalu...

cikpuanWani said...

MAAAKKKK !! Lapar puLak -__________-

Myra Jay said...

Cheq dok Penang tp blom pernah terjah lagi :)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -