Tuesday, February 21, 2012

menu makan malam - mee sanggul goreng



Bahan2
Mee sanggul (di rendam sekejap), cili kering (di blend ), sos tiram, gula & garam, kicap,
udang, sotong, telur, taugeh, kuchai dan tauhu (di goreng )
 

Cara-caranya seperti resepi goreng-menggoreng aja la....hhee
simple aja kan...!! mee sanggul pulak aku beli 10 bungkus dari kampung buat stock.


p/s: chef en suami yang masakkan..
chef memang garang di dapur dan tak boleh ganggu masakkannya tambah2 makanan feverot
aku jadi tukang potong2 aja.......hhheee


Jom Klik

Terima Kasih



40 comments:

Aine Ainun said...

Saya kn kalo beli mee sanggulni, goreng macam keropok je, mkn dgan nasi...
x penah masak mcm mee,

harus cuba ini:D

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Dela...

Wah..chef suami garang ye.. xpe xpe! Janji makan siap
:)

Niza Romli said...

sy pun suka mkn mee sanggul. tau tak..ada org tak kenal pun mee sanggul. padahal melambak jual kat pasaraya.

Jendela Hati said...

i likeee... peberet sy nie, selalu mee nie sy pun kirim kat kwn kalu dia balik kg...

eB ezrin said...

tkg ptg pn ptg la. janji mee nmpk sdp :)

mama aini said...

salam dela..maaf ya mama lambat dtg melawat dela..mama down kebelakangan ni..hu2x..ehem terliur tgk mee sanggul goreng tu..mee sanggul tu mee kering ke?..hu2x..mama tak tahu ..

fieda said...

sedapnyer..tak pernah try lagi mee sanggul ni..

MULAN said...

sedap ni..

Ros said...

Salam dela,

Amboi sedapnya mee sanggul ni...

Nazayiena said...

Sedapnya mee sanggul goreng,makan panas2....

SAYA BUKAN SAMDOL said...

selalu kita goreng je mee sanggul tu, haha tak pernah try lagi buat mee goreng dengan mee sanggul tu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Dalila..mlm tadi HB mintak burger,Xmo mkn nasi katanya..layan kan jer..bahan2 pon ada kat dapo.
Sedapnya mee tu!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak sedap..terasa lapar plak tgk ni..^^

Karukord Jagau's said...

uuiii nmpk sedap tuuu....

Gen2Merah said...

alhamdulillah.. bestnya dapat suami yang pandai masak.. Kebahagian umah tangga bermula dengan kesepakatan suami isteri kan..

anyway, mee tu mmg sedapp (",)

Ibuhani said...

Rajin en suami dela masak....bertuah tau org perempuan kalau suami rajin membantu kt dapur...... :))))

ct rahani said...

wah beshnya akak ader chef.. chef sy pandai masak megi je kot.. hikhik..

IntaNBerliaN said...

wah.. hubby yg msk mesti sedap kan..hihi

♥MAMASYAZA♥ said...

tok umi suka sangat goreng mee sanggul camni. campur udang lagilah sedap

kazmyra afkar said...

wahh bestnya..

lia said...

best nyer kalau hubby rajin masak....

Ckin Kembaq said...

sy suka mee sanggul..hehe sangat suka...

KhaiRin : anies said...

mcm mee goreng mamak je ;-)

Cho Zila said...

sedapnyer... nak gak...

saffiya_aleesya @ echa said...

wahhh best laa encik suami yang masak kan..selalu kalau lelaki masak kan mesti sedap walaupun simple2 jer

syiela said...

tak pernah cuba pun goreng mee sanggul.. nampak cam nyum2 je.. boleh try :)

Rozita said...

Wahhh rajinnya en. suami... meringankan beban isteri. Suami mithali tuu..

Rinna said...

Betuahnya dela hubby tolong masakkan.. mesti sedapkan.. :) air tangan suami

cinta siswi said...

sedap.. lame xmkan mee sanggul..hehe

eita said...

menu kita malam ni hampir sama lah...
ita masak kueteow...
mi sanggul tak pernah makan pun...
meh tukar pinggan...hehehe

MaryaYusof said...

Salam Dela,

Rajin betul en suami memasak di dapur, jd chef lg... Mee sanggul goreng tu nampak sedap... mesti dimasak dgn kasih sayangkan :)

naiemah_ramli said...

sedapnya..hohoho..nyum2 :)

khairul said...

lama x pekena mee sanggoi

dakcik said...

mee sanggul ni mcm mee lidi ke?

wahida said...

ya Allah...sedapnya.....

dah la tgh lapar ni...

munna said...

semalam munna pula buat meehon je utk makan malam... malas sgt nak masak..lagipun abahnya dah makan kat luar sebelum balik kerja

nadia arrumaisha said...

unik betul nama....ader sanggul2 lagik

Puan Kutu said...

sy suka mee sanggul nie tp en suami tak suka.beliau ckp jgn masak lg.mmg tak patut kan?haha..

SeputihSalju said...

nmpk menyelerakan... sy jrng mkn mee sanggul, selalu mkn mee basah tu jer....:-)

wahhh blog kak dah lain la..nmpk lg tersusun...kak edit sendiri ker??

Izan Ishak said...

izan pernah beli mee sanggul dari perak. best sgt kalau dibuat mee grg or mee sup...

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -