Friday, December 30, 2011

careless............ sangat!






Hari ini aku dengan sendirinya ambil cuti. Walhal plan nak simpan cuti untuk carry forward untuk tahun depan. Tapi apa kan daya tiba2 disebabkan kecuaian aku maka terperangkap la aku dalam rumah yang berpagarkan pintu besi ini.... hhhaa.... careless betoi aku ni!!! dah la plan dengan member2 office nak lunch kat luar hari ini tak kesampaianlah nampaknya!!!
Semalam en suami call ajak keluar makan jadi aku terus keluar dan simpan kunci rumah dalam kereta. Lepas2 makan terus masuk rumah tak ingat langsung pasal kunci yang aku simpan tadi (kunci rumah dengan kunci kereta sekali ). Pagi ni nak ke tempat kerja baru la tercari2 barulah teringat pasal kunci yang aku simpan semalam.
Aku ke tempat kerja transport sendiri2..... selalunya en suami yang akan keluar rumah dulu sebelum pukul 8 aku pulak pukul 9, jadi hari ini mengadap komputer aja lah aku jawapnya sementara menunggu en suami balik dari kerja!!!


etika no 8 digunakan untuk hilangkan stress!!!





17 comments:

mak encik | SZ said...

laaaa terkunci ye...cuba jadik mc gyver pecah keluar rumah...hihihi

abah khalisha said...

sabar-sabar..hehee

izan mama mia said...

assalamualaikum....ummph..terambil cuti lak yaa...kira cuti pjg sampai thn depan lh yer...selamat bercuti n selamat thn baru.2012..

Rinna said...

Laa ciannyaa..terperangkap dlm umah laa nie..sabo je laa Dila.. nasib baik ada komputer leh gak laa ilangkan stress.. :)

Jaa said...

erm, sabar la.. nasib baik ada tenet kt umah.. x ler bosan sgt... saya pun sebelum kuar umah akan buka pintu gril dulu baru la kunci pintu papan.. takut tersangkut kt tengah2..x ker haru kl jadi cm tu...

Salina@IbuAqil said...

Happy New Year Dear!! ;)

SeputihSalju said...

lor... xpala kak dela, blh rehat2 kat umah..:-)

eB ezrin said...

lor, bahaya tuh. tc yer

Qaseeh Tolia said...

La kesiannya..Lain kali tiru la macam saya ada 5 kunci spare rumah yg diletak ditmpat tertentu..he.he.

Ibuhani said...

Ala ciannya.......x per. Hr ni buatlah apa2 kerja rumah yg tertangguh selama ni atau apa saja yg mengembirakan hati sendiri. Jgn sedih2 tau.......hv a nice weekend!

sue zainun said...

hadoiii terperangkap dlm rumah..owhh itulah plg su takut..hehe..sb suami slalu outstation berhari2..so cane nak kluar nih

kakyong said...

Suami della kerja mana? bukan kerja pagi ke ??

siannya kalo terjadi mcm ni...

khairul said...

laaaaaaaaaaa...kesiannya

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. kesian~ sabar k!

rasp said...

alahai, ciannya kat dia...
tu la bila kita careless...
rasa geram je kan...
takpe takpe...
ada hikmahNya tu.....

mama aini said...

kesiannya..sabar jelah !!..salah kita sendiri kan..hu2x..

Rozita said...

Kunjung balas nih dila.
Baca entry ni, teringat akak pernah alami perkara yang sama 2 minggu lepas. Terpaksa call jiran sebelah, untuk ambik kunci rumah dalam kereta (kes sayang cutiiii..)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -