Sunday, October 30, 2011

Bloom - Make-Up Base

RM 70 ++

Bloom makeup base ni digunakan sebagai asas makeup. Macam aku ni muka cepat berpeluh time panas2 rembang ni memang aku akan gunakan Bloom. Biasanya kalau aktiviti out door make-up kita akan cepat cair tambah2 selepas taruk foundation. Untuk outdoor aku akan guna Bloom, foundation seterusnya bedak atau loose powder. Moustoriser memang aku tak pakai takut nanti bertambah2 minyak keluar pulak melainkan moustoriser yang betul2 bebas minyak. Kena cari moustoriser yang betul2 serasi dengan kulit kita dan keadaan cuaca dan aktiviti camna yang kita lakukan. Jadi kita akan tahu mana boleh dan tidak....
Macam aku ni jenis yang suka mencuba ... nanti nak try brand lain pulak....
Bloom selepas dibuka tahan 6 bulan sahaja... :(
4.5 */ 10 *

Apa2 produk sekalipun ikut keserasian kulit masing2 ye...


11 comments:

Salina@IbuAqil said...

selalu banyak ni tahan berapa bulan ye dear? ;)

Dalila Hamid said...

Salina@IbuAqil

Dalam kotak Blomm tu ada tulis valid untuk 6 bulan sahaja selepas di buka...
itu yang sedih sikit........ :(

|| NaFiRaa || said...

urrmmm.. x reti sgt bab2 mekap2 nih... kekeekke

Semut Senyum said...

owh... saya tak penah pakai bloom lagi.. mungkin lepas ni boleh cuba... terima kasih untuk info ini... =)

Dalila Hamid said...

Nafira.... akak pun bukan reti sangat... tapi minat tu ada le.. :)

KhaiRin said...

berapa lama leh tahan sebotol tu

Dalila Hamid said...

Khairin

6 bulan :(

Kunang-Kunang said...

Terima kasih singgah blog kak ani.

CTK said...

ct nk mekap..bia nampk licin ckit...tp xreti lah...huhuhu

Dalila Hamid said...

Kunang-Kunang


Sama2 kak.. :)

Dalila Hamid said...

CTK


dik .. akak pun bukan reti sgt... tu pun hentam x hengat...hee hhee...
Thanks CTK singgah selalu blog akak ni... :)

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -