Wednesday, October 26, 2011

JJCM Al - Rawsha Restaurant - jom makan!!!

Malam cuti Deepavali kami makan2 di restaurant Al-Rawsha dekat kampung Pandan. Ini kali ke dua makan kat sini tapi sebelum ni di lokasi lama di Ampang. Rasa2  3 tahun lepas punya cerita daaa.... dah basi pun.  Restaurant ni buka 24 jam... betul2 lepas raundabout kg Pandan. Kalau bulan lepas giliran aku belanja makan dan kali ini turn adik aku pulak belanja dan memilih restaurant ini untuk JJCM kami. Aku ikut aja.... makan free jangan di tolak...... Makanan pun sedap2 jugak... nasi arab, kambing dan ayam rasa pun ok, decoration kedai pun cantik dan ramai datang bawa family.  
Kali ini aku tengok restaurant ni bersih la sikit......ada 2 tingkat. Kalau di Ampang dulu tu restaurant ni di kawasan perumahan ja... sempit sikit tapi orang selalu penuh.....  Teringat masa kami makan di Ampang dulu........ Ya Allah, tengok pak arab pak arab ni makan boleh pengsan ooo.... meja makan tu dah la selerak macam tongkang pecah. Nak makan pun boleh tersentot......  tengok cara mereka suap makanan pun boleh pengsan.... nampak sangat p*ng*t*r... ooppsstt!!!......memang pengalaman ngeri tul time tu.... pastu makan smbil cakap kuat2..... pening kepala.......hhaa..hha..... Nasib baik lepas move ke kg pandan ni luas, selesa dan bersih sikit!!!!




jom layan gambaq!!



decoration cantikk....








grilled lamp chop  ( ok jugak )


mandy chicken ( best )


lamb mandy ( en suami suka2 )








21 comments:

lady butterfly said...

penah jugak mkn kt cni waktu luncj sbb dkt ng opis....best mkn kt cni..hehehe

oya said...

sedapnye..lapaqqqq

Cho Zila said...

pernah nampak.. tak pernah sampai. .. mungkin kena rasaler kot.. tapi akakni kalau makanan arab kurang ler berdesup perginyer...

norh said...

nampak sedap... abis makan ke kalau sorang?

Qhaifa Nur said...

makanan arab belum pernah try lagi, yg tahu skrg tengah top..tempatnya cantik sekali memang selesa kan..

ayu said...

teringin nak makan kat sini..tapi, tak tersinggah2 pun..hehe

Dalila Hamid said...

norh

kongsi2... nasi pun banyak....

Nadiah Sidek said...

salam balas ziarah :). teringinnya nak makan nasi mandi....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sedapnya nasi arab..
x pernah lg smpai kat sini..
wah mmg cantik la decorationnya..

wahida said...

saya tak pernah mkn kat sini..tapi kalau nasi arab ni saya suka mkn kat Saba...ingat nak try jugak satu hari nnt kat sini...nasi mandy sedap kan? saya pun suka...


salam dear, tengs drop by my blog...awat tak follow sekali? dah follow sini terus...

qemaishak said...

portion makanan dia banyak kan..kena kongsi makan ..xpernah rasa lagi ni..nampak sedap:)

|| NaFiRaa || said...

canteknye restoran dia.. restoran arab eh.. sume makanan arab.. yum yum.. sedap!!

salam kenal.. folo awak yer..:)

Qaseeh Tolia said...

Kita pun dah pergi 3 kali..selesa la..tapi saya rasa sedap lagi TARBUSH and ANDALUS..Tapi lain org lain citarasakan??

Dalila Hamid said...

Qaseeh Tolia..

nnti dela cuba menu lain pulak.. he..hee

Thanks semua!!

Ungu Violet said...

asal nampak makanan je lapor..huhu

hafizulhakim said...

sedapnya!!!

Nieza said...

sedapnya...lama tak mkn kat restaurant gini:)

Rinna said...

Wow nampak sedap.. lama tak makan nasi arab.. :)

CTK said...

gilew cntiknyer tmpat makan neh....mewah gituuuu...

akak suke amek gambar makanan besaq2...uwaaaaaaa...sje nk wt ct jeles la tuh...hukhukhuk

Dalila Hamid said...

CTK

akak suka tgkap gmbar makanan besar2 nak bgi CTK lapar ...hhe..hhe... :)

akuzle said...

ohoh! sedap...sedap...n sedapppp!!!

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -