Saturday, September 10, 2011

rumah terbuka raya Aidilfitri 2011












Alhamdulillah.... buat kali pertamanya aku dan suami dapat membuat jamuan rumah terbuka sempena hari raya di rumah sini. Selalunya time raya buat makan2 di rumah mertua di kampung saja tapi kali ini  Alhamdulillah tahun ni rezeki lebih sikit kami kongsikan dengan kawan2 tempat kerja pulak. Sekali-sekala berbelanja lebih apa salahnya... Menu masakan pilihan kami adalah nasi minyak, ayam masak merah, kurma daging, buah-buahan, sup gear box dan kuih2 saja. Simple saja menu yang dihidang tapi yang penting ramai kawan2 yang dapat hadir jamuan kami ini. Lupa nak diceritakan di sini ketua chef kami pulak di import dari kampung iaitu mak mertuaku sendiri. Sebenarnya dah lama kami ingin buat makan2 begini tapi takut x menang tangan pulak kalau kami berdua ja yang uruskan. En suami kalau bab2 makan sangat2 cerewet pastu bab memasak pun boleh tahan jugak telitinya tapi kalau di gabungkan dengan aku yang kuat berleter ni kalau di satukan mau terbang periuk belanga rumah aku pulak nanti... :) Ada untung dan sebaliknya jugak kalau suami pandai memasak ni.... kalau bab complain ada saja yang tak kena. Jadi dengan bantuan mak mertua dan adik ipar legalah sikit hati aku ni. Takut la jugak kalau2 makanan x cukup atau x sedap. Tapi apa2 pun jamuan berjalan lancar. Lega rasanya semuanya telah selesai.



4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tahun ni tak buat open house pun, kesihatan tak mengizinkan, asik batuk n sesema aje, sampai suarat dah serak2 basah

Azhafizah[フィザ] said...

sedapnyer semua makanan tu..lapa tibe2

CaYe Cik iLa said...

cedap eeeee.....slrup3...

peyansanstaro said...

sdapnye~~

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -