Monday, August 15, 2011

Village View Restaurant, Bangi

snap 1 gambar ja untuk makanan... 
psstt!! jurufoto getaq perot lapaq








Alhamdulillah... kenyang sesangat aku berbuka malam ini. Minggu ini kami berbuka di Village View restaurant di Bangi. Makan2 kali ini bersama kawan2 sekerja en suami. Dapatlah aku kenal2 wife2 kawan2 en suami yang ada sebelum ini aku sendiri x pernah kenal dan jumpa... Biasa la first time jumpa tentulah kekok sikit.. x pa next time ada perjumpaan begini lagi mungkin lebih mesra sikit... 
Tapi apa-apa pun aku seronok sangat perjumpaan berbuka puasa kali ini ramai yang joint walaupun tinggal jauh kami sanggup berbuka sampai ke Bangi bagi merealisasikan  perjumpaan kali ini. Bukan senang nak organize camni tambah2 cuti hari minggu ramai yang ada program masing2. Memang lain rasanya bila berbuka beramai-ramai ni... best!!!  Cuma en suami ada rasa sedikit terkilan kerana ada kawan-kawannya yang cancel makan2   last minit  apabila makanan dah pun di tempah. Tak mengapa... mungkin mereka punya alasan sendiri tapi yang pasti makanan semua habis licin. 
Menu yang kami order tomyam campur, ayam pandan, telur bungkus, sup tulang, kailan ikan masin, fresh orange dan teh tarik. Rasa masakan panas di sini bagi aku .....boleh makan la jugak... aku pun x tau nak describe camna rasa makanan kat sini sedap atau tidak cuma mungkin time2 bulan puasa ni kualiti masakan tu kurang sikit kot... biasalah customer ramai dan masak pulak banyak dah tentu rasa masakan tak sama dengan hari2 biasa. Tapi apa2 pun makanan tetap habis semua sekali.... :) 




sebelum berbuka posing2 sikit kat luar!!






10 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak belum berpeluang nak berbuka kat luar lagi, mesti bestkan dpt berbuka ramai2 camtu

syariza09 said...

kalo camtu nk gi lps puasa la, may be kualiti masakan pun dh ok kot

syiela said...

wah bestnya.. JJCM kat luar.. setakat ni still berbuka kt rumah :)

Green Apple said...

saya lom berbuka diluar lagi... tapi dah bersahur kat luar... hehe

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3...

tengok gambar pertama tu...terliur la..xsabar nak berbuka..ehhe

Cikgu Fikri said...

best tak?
nmpk cam sedap..
tadi just lalu jerk, sebab on the way g warung dusun...
warung dusun not bad lah...
biasa jerk... :)

aisya said...

selalu g makan kat sini.. sebab dekat je dgn ukm.. =)

emy zulaiha said...

wah bestnye!!! nampak sedap je mknn die.

Mama QS said...

wah best dan sedap2 menunya...mama qs memang tak dapat merasa macam ni sebab mr H memang tak suka berbuka diluar selain dirumah...

Alin Marlini said...

kalau Alin pun malu2 kucing gak kalau 1st time jumpa..tapi kalau dpt yg 1 kepala tu opkos best..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -