Friday, August 5, 2011

cara penjagaan kerongsang - brooch & Kutex



Dah masuk bulan puasa ni macam2 nak kena prepare.
 Sampaikan benda2 remeh pun nak kena fikir.
Malam ni mengecat brooch2 yang berlambak-lambak!!.. 
Selalu kalau beli brooch yang baru aku akan kilatkan dengan kutex kuku warna putih jernih camni.
Aku beli 3 botol kutex cuma RM5 ja!
Nak menjaga warna serta batu lebih tahan lama dan x mudah tanggal cuma dengan mengecatnya semula 
brooch tu. tau kan......
 Mungkin ada yang sudah tahu... X pa.. aku cuma kongsikan dengan yang belum tahu.. 
OK.. selamat mencuba!!!
.
.
.
.
ppsstt... jangan pakai kat kuku pulak!!



22 comments:

epul said...

waauu... bnyaknya kerongsang dela...

Princess Nusy said...

baru tau tips ni..nice entry.. =)

cemomoi said...

dulu masa rega 3 saploh hengget, kebanyakan lepas pakai letak merata-rata je

mama wanie said...

hi...

excelli mama dah tahu tips ni... tp tak pernah lg buat.... malas nak sapu2.. hehe... lepas ni boleh la rajin2kan sapu cutex..

Lea IsNaw! said...

owh! cmtu ke?
nak try jugak la

Sya Syazana said...

wahh. brooch pon ade pengilat. barukutahu nih! thanks for da info :)

muhamad hanif said...

waahhh,

jual tak ?


AHAHHAHAHAHAHAHA

Qaseeh Tolia said...

Tu semua Personal Collection Puan Belog ke?? banyak dan cantik..Penjagaan pun rapi

ILA HonEyBuNNy said...

banyaknya kerongsang dia..

kalau ila..lagi banyak lagi cepat hilang...heheh

Nur Misnan said...

nice sharing

Si Pengembara said...

waa..baru tau tips nii.. ape2pun.. tQ sahring ye.. =)

nur zalfa afra said...

ouh, cam tu ker... bgus nye, x terpikir pon.. nk cube la, tp brooch pon x ade, 2..3 ktul je, bkn pki pun,
klu yg pin cartoon2 tu blh jgak ke cat ngan cutex

aiNa yaZiD said...

betul2.. pakai kutex! hehe. brooch tahan lebih lama. batu tak mudah tanggal. (^__^)

SweetLikeWhat said...

baru tahu..tq sharing.. :)

Afuan Shah said...

ok..bar tahu..lepasni bole cuba..tq 4 the info!! :)

iedaurora said...

baru tau tip nie! thanx...

Cahaya Mama said...

xpernh beli la pengilat tu kak,.ehe,.pasni bley cube ni,.brooch bnyk,xyah mmbzir beli bru,.mixn match je ngn yg lame dn kilatkn balik,.kalo xde yg ssuai,bru beli bru kn?,.hehe

laskar pelangi said...

tuela..pernah dengar pasal nie:) dah cuba pun..:))

akuiwana said...

baru sy tau!thnks for the onfo.slama ni tk penah ambik tau pun mcm mna nk jaga.huhu

syieda_joy said...

baru syieda tau..pasni nak cat la..lau x setiap sebulan kene tukar..T___T

::atirah:: said...

nice info:P

Dilakochan said...

Pernah gak terbaca, tapi xpernah try lah!

Bole lah nk mencuba tuk raya ni! hihi

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -