Tuesday, July 19, 2011

nak bersukan futsal?








Hari ni aku , en.suami & adik jalan2 Al-Ikhsan plan nak beli kasut futsal. aaishh... macam x percaya ja aku nk kena meneman en suami belikan kasut futsal coz ada tournament kat tempat kerjanya.... Minggu lepas dia buatkan aku terkejut besar jugak coz joint game pingpong. Kali ini nak main futsal pulak lagi la menambahkan kehairanan aku ni..
En suami aku ni bukannya jenis suka bersukan sangat pun... sukan gitu2 ja la.... nak kata jenis peminat fanatik bola or lain game rasa2 aku x da 1 pun.... lenguh la... sakit kaki la... sakit badan la... x suka peluh2 la...mcm2 alasan x logik yg dia bagi... dari dulu aku tahu sangat sikap pelik en suami aku ni...
Tapi memang terbalik dengan aku ni. Waktu sekolah aku memang suka bersukan.
Macam2 game aku joint waktu sekolah bola jaring, 4 x 1, 4 x 4 acara padang dan macam2 la... cuma sekarang ni ja aku terpaksa kurangkan aktiviti sukan ni2 oleh sebab2 tertentu jadi jangan tanya kenapa berat aku makin naik menjadi2 sekarang ni... hhaa..ha... tambah2 dapat suami yang sangat2 pandai memilih kedai makan..... alahaiii....... alamat x da harapan la aku nak kurus macam dulu balik... :) ( salah orang lain lak!!!)
En suami ni kalau ajak jogging macam2 alasan la dia akan bagi time tu jugak la macam2 penyakit dia nak mai!!!... tapi kalau game kat laptop ni...aai... x tidur sehari pun x pa.... dok mengadap benda alah ni ja... tapi sebagai isteri tiba2 dia nak bersukan real punya jadi aku kena la bagi full support.... jadi kena la meneman beli accesori sukan untuknya.... gaya kena ada tu.... pandai main ka lain2 belakang kira...hha....... menang kalah x penting janji en suami nak berubah.... walaupun aku tahu mesti ada kawan2 yang perli nanti tapi aku x kisah sangat pun tapi harap minat bersukan ni berpanjangan la.... x mau la sekejap2 aja... :) bagi chance la sikit!!
Bukan apa kadang-kadang aku nak juga lakukan aktiviti luar dengan kawan2... baru la terbuka sikit kepala otak aku ni... boring jugak asyik rutin harian yang sama ja aku lalui hari2... sekali-sekala ubah angin sikit... :) Aku pun suka en suami bersukan ... baik untuk kesihatan.
Kasut x da saiz pulak... esok ronda2 lagi..!! seronok betul boleh window shopping sekali!

1 comment:

rayne rawt rawt said...

hoho! jadi en.suami beli kasut jenis ape ? nike gato best :D

dah makin pemes !
http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/07/bagus-la-kau-dah-makin-pemes.html

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -