Thursday, June 9, 2011

Ice cream goreng simple

ini rupa bentuk ice cream simple aku


Jom buat ice cream goreng lak. Simpe, jimat n murah... ok camtu?.. :)

Bahan-bahannya
ice cream  apa2 flavor suka hati engko la... ( guna ice cream scoop )
roti gardenia

Kepilkan roti dengan ice cream ( guna ice cream scoop) buat bentuk bulat or suka hati jugak. Pastikan hujung roti tu betul kejap dan melekat. Dah siap masukkan ke dalam plastik dan ikat kemas. Sejukkan dalam peti ais dulu. Biasanya aku akan simpan sampai esok baru goreng. Kemudian boleh ngap!
kan aku kata simpe ja ......:)
ppss... jgan taruk ice cream terlalu banyak... nanti cair bila nak menggoreng nanti...

try la...

15 comments:

Lalalilillulu said...

klu goreng xmeletup2 kew??maap lew xpenah buat...tp mcm nak cube...hehe...klu akak buatkan pastu deliver leh kew...hehe

dela said...

@Lalalilillulu

meletup klau ice cream tu cair kena minyak... jgn taruk ice cream banyak2 sgt...agak2 ja.. ala dek... akak pun buat suka2 ja..hee..hhe..

syrupmasin said...

waaa..sedapnyee

Cahaya Mama said...

waaa,sedapnyee,.xprnh buat tp nk gak try,.hehe,.

akk,CM tagged akk ni

http://blogcahayamama.blogspot.com/2011/06/contest-kaki-paling-comel.html

: husna : said...

mak aih..senangnye....

Annyssophellia said...

anis singgah sini....anda di tag...sila ke blog...http://annyssza.blogspot.com

Hiddy Asri said...

hi..bls blk..klu rajin follow me!!

Madam Casper said...

En.Somi kita buat ice cream goreng ni...dia golekkan ice cream tu dgn cornflake yg separa hancur lepas tu goreng....

Cikgu said...

sedap nampak

dela said...

@Madam Casper

bolehlah la buat camtu pulak...TQ kongsi menu baru...

SRenungan said...

resepi yang menarik..
nnti nk cuba jgak la..
jap2..nnti minyak nak letak bnyak mana ye??hehehe

dela said...

@SRenungan
minyak taruk sikit je... jimat sikit.. buat 1 - 1. klau taruk minyak banyak nnti ice cream kt dalam tu cepat cair mau meletup lak nnti... :)

ghab van hal said...

sedap la pulak..

BUDAK TINGGI said...

lia dah penah wat gak ais krim goreng nie..cari rsepi kat google hehe..suke sgt bile jd..=) sgt2 sedap dimakan bila cuaca pns..=)

cikpuanWani said...

wahh macam best je :D

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -