Monday, May 23, 2011

sambal tumis ketam


Ini menu favorite aku dan suami... kiranya macam menu tetap tiap2 bulan... Kalau makan ni berebut2 nak dapat ketam besar2... 

Bahan-Bahan:
ketam
cili kering di blander
gula
garam
serai
air asam jawa
bawang besar


Goreng ketam terlebih dahulu. Tumiskan bawang kemudian masukkan cili dan di biarkan sampai mendidih dan masukkan gula. Kacau dan masukkan air asam jawa, serai dan garam secukup rasa. Biar sampai kuah agak2 kering dan boleh angkat... ......

4 comments:

IFA Athirah said...

erk.ketam itu nmpk sungguh sedap!!huh http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

dela said...

@IFA Athirah

cuba la...:)

amranaiman said...

adeh sedapnyer!! meleh ayak liuk..

dela said...

@amranaiman
jemput makan..

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -