tambah wang dengan zalora KLIK

Friday, October 14, 2011

Pizza Roti Gardenia - Simple








Pagi2 dapat pekena pizza roti gardenia yang direka sesuka hati aku tapi dibikin oleh en suami. Ok tak camtu?? Ingat nak masak time hujung minggu aja tetapi lepas propose kat en suami terus nak makan esok pagi. Lepas potong2 apa yg patut,tabur2 atas roti gardenia dan terus bakar dah pun boleh ngap begitu sahaja.

Cara-caranya
Sediakan roti gardenia, sapukan sos spaghetti setiap keping roti.
Taburkan sedikit ayam kisar, sosej, cendawan butang, cheese, lada mengala dan serbuk aregano. Kemudian dah boleh bakar. Psstt.... nak lebih menarik taruk cheese tu penuh2 sikit.... lagi marvelous!!!!

Cepat dan Ringkas!!






34 comments:

Unknown said...

wah.. boleh buat ni..senang jeee

Salina@IbuAqil said...

Nyummy2!!! Menariknya.. ;)

hakamah hamyadi said...

sedapnye..macam mudah...nnt nak tryla...tgok gambar ni terliur je..hehe....thanks 4 d resepi

Ibu Yusuf Maryam said...

Mudah dan ringkas, tp nampak sedap.. :D

lovehijau said...

salam ziarah sis, simple entry nie tapi membuka selera, roti rupanya boleh dipelbagaikan. Keep blogging dan tahniah sebab dapat hubby yang suka menolong kat dapur:D, nanti nak try buat roti, nak syorkan kat my wife.
Bagaimana Nak Tapis Video U Tube Buat Anak Anda

dalila said...

LoveHijau...

TQ en suami akak mmg minat bab2 memasak ni coz dia mmg seorang sgt memilih bab2 makan... :)

HanNis SaNia said...

sedapnya. mcm simple. hehe visit my link http://hannissania.blogspot.com/2011/10/calling-for-new-contest-2011-sape-sape.html

lilydamia said...

sedap nampak ! nak buat jugak selalu buat roti telur, roti sosej aja..tq ilmunya :-)

raziellia said...

boleh cuba ni. nampak sedap gila. senang pulak tu. terbaekkk

yen(toka ziizokukuto) said...

adoii,,,,,lapar kmbali,,heheh

Misz-ella said...

Wahhhh .. nmpk sedap. blh la KC cuba nnt.

Adry@Daun said...

As sala Dela,
Simple tp sedap. Dn yg penting ianya homemade. Kreatif!

kakngah said...

harus masuk senarai wajip cuba. sos spegheti mmg ada. tinggal nak cari cheese + sosej jek..

Unknown said...

betul la..
ringkas je..
tapi betul2 menyelerakan la..
nak cuba la nanti..:)
terima kasih..:)

Nesa Wazir said...

oh my..nmpak lazat di situ :D

Cik tikah said...

yummy! nak cubalah. hehe..

Unknown said...

leh wat bisnes ni Dalila

Unknown said...

wah menarek!nnt klu ade ovan ke microwave ke nak try cbe la..hihi

Unknown said...

wah, kreatifnya awak..

sya teringin buat pizza sndiri tpi malas nak buat dough, klu pakai roti ni senang kan..

nak tirulah!

Unknown said...

pehhh! terliur... huhu


sedap2!

khairul@kechik said...

wah.. nampak sedap tu..

ME CTCT said...

tq 4 sharing..boley la buat sarapan neh..hehe

Khairull-Dean said...

cam best je nie.... :)

Ateh Nour said...

Sallam,

Sedap tu, kecur liur...

Empayar Utama said...

aku belasah roti bakar ngan telur hancur tu aja :(

Unknown said...

warghhh lapaarr terliurr!! hahahaa

Anonymous said...

Sedapnya.. teringin pulak nak buat... thank's 4 sharing.....

Unknown said...

wah..menarik lah...
nmpk pun sedp :)
insyallh klu rasa nak try nnt fatin cuba yar :D

Unknown said...

bestnyer...boleh cuba nie

FCC Farmasi Colour Cosmetics said...

kreatif. tak terfikir pun nak guna roti gardenia. terima kasih sharing idea best ni.

Qaseehtolia said...

Nampak sedap dan creative..Nak ciplak utk Breakfast ujung minggu ni tapi tak nak masukkan capsicum..he.he..ijau tu capsicum kan??

dalila said...

Qaseeh Tolia

hijau tu capsicum la .... akak taruk bgi nmpak wrna-warni sikit... hhaa...

@hasney^-^ said...

waaa deela, menyelerakan, anak2 I semua suka pizza..so bolehla cuba.

Kak Long said...

sedapnye..nak cuba la nanti (^_^) terima kasih kongsi resepi ni