Friday, October 14, 2011

Pizza Roti Gardenia - Simple








Pagi2 dapat pekena pizza roti gardenia yang direka sesuka hati aku tapi dibikin oleh en suami. Ok tak camtu?? Ingat nak masak time hujung minggu aja tetapi lepas propose kat en suami terus nak makan esok pagi. Lepas potong2 apa yg patut,tabur2 atas roti gardenia dan terus bakar dah pun boleh ngap begitu sahaja.

Cara-caranya
Sediakan roti gardenia, sapukan sos spaghetti setiap keping roti.
Taburkan sedikit ayam kisar, sosej, cendawan butang, cheese, lada mengala dan serbuk aregano. Kemudian dah boleh bakar. Psstt.... nak lebih menarik taruk cheese tu penuh2 sikit.... lagi marvelous!!!!

Cepat dan Ringkas!!






34 comments:

Amirah Adnan said...

wah.. boleh buat ni..senang jeee

Salina@IbuAqil said...

Nyummy2!!! Menariknya.. ;)

hakamah hamyadi said...

sedapnye..macam mudah...nnt nak tryla...tgok gambar ni terliur je..hehe....thanks 4 d resepi

Zefa NorAsmara said...

Mudah dan ringkas, tp nampak sedap.. :D

LoveHijau said...

salam ziarah sis, simple entry nie tapi membuka selera, roti rupanya boleh dipelbagaikan. Keep blogging dan tahniah sebab dapat hubby yang suka menolong kat dapur:D, nanti nak try buat roti, nak syorkan kat my wife.
Bagaimana Nak Tapis Video U Tube Buat Anak Anda

dela said...

LoveHijau...

TQ en suami akak mmg minat bab2 memasak ni coz dia mmg seorang sgt memilih bab2 makan... :)

HanNis SaNia said...

sedapnya. mcm simple. hehe visit my link http://hannissania.blogspot.com/2011/10/calling-for-new-contest-2011-sape-sape.html

lily damia said...

sedap nampak ! nak buat jugak selalu buat roti telur, roti sosej aja..tq ilmunya :-)

liya alia said...

boleh cuba ni. nampak sedap gila. senang pulak tu. terbaekkk

yen(toka ziizokukuto) said...

adoii,,,,,lapar kmbali,,heheh

kakchik@ella said...

Wahhhh .. nmpk sedap. blh la KC cuba nnt.

Adry@Daun said...

As sala Dela,
Simple tp sedap. Dn yg penting ianya homemade. Kreatif!

kakngah said...

harus masuk senarai wajip cuba. sos spegheti mmg ada. tinggal nak cari cheese + sosej jek..

diana said...

betul la..
ringkas je..
tapi betul2 menyelerakan la..
nak cuba la nanti..:)
terima kasih..:)

Nesa Wazir said...

oh my..nmpak lazat di situ :D

Cik tikah said...

yummy! nak cubalah. hehe..

khairul said...

leh wat bisnes ni Dalila

syaz@rozelt said...

wah menarek!nnt klu ade ovan ke microwave ke nak try cbe la..hihi

mamaNoriz said...

wah, kreatifnya awak..

sya teringin buat pizza sndiri tpi malas nak buat dough, klu pakai roti ni senang kan..

nak tirulah!

Cik Nurul said...

pehhh! terliur... huhu


sedap2!

khairul@kechik said...

wah.. nampak sedap tu..

CTK said...

tq 4 sharing..boley la buat sarapan neh..hehe

Khairull-Dean said...

cam best je nie.... :)

LIPISLADY said...

Sallam,

Sedap tu, kecur liur...

EmpayarUtama said...

aku belasah roti bakar ngan telur hancur tu aja :(

Ayie a.k.a Nyei said...

warghhh lapaarr terliurr!! hahahaa

~PeArL_PiNk~ said...

Sedapnya.. teringin pulak nak buat... thank's 4 sharing.....

fatin hanani said...

wah..menarik lah...
nmpk pun sedp :)
insyallh klu rasa nak try nnt fatin cuba yar :D

Tentang Kita said...

bestnyer...boleh cuba nie

Beauty Farmasi said...

kreatif. tak terfikir pun nak guna roti gardenia. terima kasih sharing idea best ni.

Qaseeh Tolia said...

Nampak sedap dan creative..Nak ciplak utk Breakfast ujung minggu ni tapi tak nak masukkan capsicum..he.he..ijau tu capsicum kan??

dela said...

Qaseeh Tolia

hijau tu capsicum la .... akak taruk bgi nmpak wrna-warni sikit... hhaa...

@hasney^-^ said...

waaa deela, menyelerakan, anak2 I semua suka pizza..so bolehla cuba.

Kak Long said...

sedapnye..nak cuba la nanti (^_^) terima kasih kongsi resepi ni

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -