Thursday, May 5, 2011

cuti- Kota Kinabalu 1 Mei 2011 - day 2


Kinabalu Pine Resort

Hari ke 2 kami breakfast d Kinabalu Pine Resort. Memang kecewa sesangat dengan menu yang d hidangkan... dah la rupa sebegitu... tang rasa tu x leh tahan.... x tau nak cerita ketegori mana... senang cerita x sedap langsung... masin x, masam x, manis pun x.. aku pun x tau la rasa apa smua ni... boleh minum & makan telur + roti bakar ja.... bubur + bihun kuning goreng dgn kotiaw mmg hampeh!!!....








Lepas makan2 kami ronda2 sekitar resort. Bilik yang kami sewa ni betul2 mengadap gunung kinabalu. Pukul 5.30 pagi dah boleh nampak gunung dengan jelas. Cantik betull... Dah la atas bukit... bertambah sejuk gedik la aku...meh layan gambar sekitar pine resort

 



 







Ladang Teh Boh

Lepas breakfast kami gerak ke ladang teh Boh dulu... pokok2 teh  x seperti d Cameron Highland. Pokok2 teh di sini d tanam rengang2 ... kuning dan dah mati pun ada... permandangan x la secantik macam Cameron Highland yang menghijau. Jalanraya pun x berturap...  tanah merah... haai.... nasib la naik keta sewa... kalau keta sendiri mau nangis cik abg aku nnti....hhhaa...

 



 








Hot Poring Spring

Lepas ke ladang teh kami ke Hot Poring Spring... ramai tul manusia2 time cuti2 ni... kami sekadar tengok2 orang mandi air panas. X sempat la aku nak bermandi-manda... kami naik jambatan gantung.Hanya 6 orang boleh melintas dalam 1 masa. Panjang 100meter bersambung2. Sebelum nak naik jambatan gantung tu nak kena la jugak tracking... macam nak tercabut kepala lutut aku ni... hbis la make-up yg aku tempek lebih sejam tadi....hhaa.... caiq.... ramai pelancung datang time cuti2 ni... rombongan sekolah... rombongan mak budak mcm2 ada....rombongan bas kak kiah... masuk kt sini d kenakan bayaran RM3 utk seorang












 
 











Desa Milk Farm

Lepas tu kami ke ladang lembu... permandangan kt ladang lembu ni cantik sangat2... terasa mcam berada kt NZ pulak...hhee.. tapi jalan nk ke sini boleh tahan jugak... jalan tanah merah dan berbukit2... macam x sangka atas bukit camni ada ladang lembu yang luas ..... nak ke sini dikenakan bayaran RM3 seorang. Ada jual susu  dan cenderahati sekali. 







 



 








Kaki Gunung Kinabalu

Lepas itu kami ke Kaki Gunung Kinabalu. Waktu kami sampai di sini dah pukul 4.30ptg kabus pun tebal. Jadi x dapat la nak tangkap gambar gunung kinabalu dari dekat. Lagipun kami dah letih sangat2...jalan x henti2.... tangkap gambar sikit2 n turun balik....





Thang Dynasty Hotel

Lepas itu kami pun bergerak balik ke Kota Kinabalu. Kami bermalam d Thang Dynasty Hotel. Ok jugak hotel ni besar dan kemas. Yang lagi istimewa ada discount untuk gov service. Valid untuk apa2 percutian pun. rate harga sama saja...Lepas rehat2 dan mandi ok ....makan time.....






seafood

Nama gerai makan tu aku dah lupa... tapi mengadap laut... banyak gerai2 kat situ. seafood, masakan panas, satay kajang pun ada, steamboat n mcm2 lagi la... Menu kami untuk malam ni.......hhmmm kecewa lagi....rasa masakan pun x boleh blahhhh.... x kena selera kami...... semua manis2.... tomyam campur tu ada  udang, ayam... ada juga sayur kobis dgn perut sekali...... hhm apa tu????...... bantai ja la.... lapaq punya pasai...






Lepas makan kami ronda2 town KK. Kemudian balik beradu... esoknya utk island hopping pulak....ZZzzzZzzz....


5 comments:

Nor Suhaiza said...

kak, selera diorg xsma dgn kita. xkira la hotel ke gerai ke, mknan diorg mmg xbole bla.ni en.tunang la cite kt saya..kna pndai cri tmpt mkn yg sesuai dgn selera kita...

dela said...

@Nor Suhaiza
itu la pasal... selera mereka x sama dgn org smenanjung.. nsib baik fastfood ada kt situ...selamat..:)

Izzan Azza said...

mmg tk samer pown...saye org sana tp dok kluang....

Ibuhani said...

K.ani pun pernah duk kat Kinabalu Pine Resort. Tmpt sgt3 cantik tp breakfast mmg kurang memuaskan!

Dalila Hamid said...

Ibuhani
betul tu kak..... cantik sgt pine resort tu... tpi breakfast memang x boleh nak makan :(

-- > Klik iklan di bawah untuk keterangan lanjut < - -